Nystart på Gran Canaria

Jag har precis kommit hem från ett par underbara spa- och träningsveckor på Gran Canaria och är verkligen så laddad med ny energi! Underbart efter en lång och ganska spa- och resefattig vinter.

Vi brukar ju åka till Karibien ett par veckor varje vinter men så blev det inte i år. För mycket jobb, för dålig planering, tiden bara gick och gick…och med den och kylan kände jag hur mitt inre skrumpnade allt mer och hur hela jag liksom knöts till en stel klump. Jag behövde en nystart!

Sol framför snö

Jag gillar inte kyla, så därför blev det ingen sportlovsvecka i fjällen. Snö kan vara okej, och att åka skidor kan vara kul (jättekul till och med) men efter oktober, november, december, januari, februari – ja puh – alla dessa månader i mörker och vinterkyla fanns det bara EN sak jag behövde, och det var inte MER snö! 😉

På Gran Canaria lyser alltid solen. Ja nästan i alla fall. De hade faktiskt inte haft så dåligt väder på sydkusten på 10 år sa vår chaufför Lucien! Ostadigt, mestadels molnigt och en hel del regn hade vi. Var jag missnöjd? Inte det minsta! En joggingtur i bara linnet i duggregn var för mig 100 gånger bättre än att pulsa i snön -16 grader hemma.

Jag visste precis vad jag behövde; aktivitet, frisk luft, att vara ute och borta från timtals framför datorn. Exakt det såg jag också till att få. Satt inte en minut framför datorn (som ni sett på bloggen) utan såg till att vara närvarande med min familj, lägga mig tidigt och sova ut ordentligt varje natt, vara aktiv och lägga in ett träningspass nästan varje dag.

Nystart i sol

Det gjorde all skillnad i världen, jag har mått och mår så bra nu! Jag ska berätta om alla upplevelser i kommande inlägg. Ni kan gärna gå in och kika på instagram-kontot för att se lite vad jag pyssalt med, var jag bott och så vidare. En kort film ligger också där (liksom under Spabanken TV här ovan).

Nu kan jag knappt vänta på att snön ska smälta bort så jag kan fortsätta mina nya rutiner och sticka ut på vårens första joggingtur på hemmaplan! Till dess får det bli inneövningar och en och annan promenad. Men nu känns allt lättare, ljuset har kommit. Snart är nog våren här, eller hur?

Kram på er!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier