Här kommer första hälsningen från Gran Canaria! Vi har precis ”testbott” en av de läckra villorna som ligger på området Salobre på sydkusten i ett par nätter. En väg slingrar sig upp i det karga landskapet som mest består av bruna sand- och stenkullar och så plötsligt när man kommer över kanten möts man av en dalgång med en grönskande golfbana i mitten.

Här finns Sheraton Salobre, ett lyxigt och designat spahotell, och så dessa minst lika läckra villor. Villorna är uppdelade i olika grupper, vår tillhörde ”Las Tabaibas”, namnet kommer av ett särskilt träd som växer på ön.

Jag är väldigt glad att den här incheckningen blev av. Jag hade nämligen sett dessa villor förut under en rundvisning av området och Sheraton hotellets fina Aloe Spa (läs gärna mer om det här på bloggen), så jag visste att de var riktigt fina, och någonstans i bakhuvudet tänkte jag redan då… ”hm, vill tillbaka…”!

Vår villa var på 150 kvm med vardagsrum, ett litet kök, tre toaletter och två badrum, ett dressingroom med strykmöjligheter och kassaskåp, tre sovrum (alltså sex bäddar totalt), takterrass, en stor utomhusterrass (där jag passade på att träna yoga) och så trädgård med egen pool! Och det var just det sista som var själva upprinnelsen till besöket, jag ska skriva en artikel om semestertrenden att bo i egen villa med pool.

Betyget får faktiskt full pott. Man kan inte ha det bättre. Visst kräver det lite planering med mat (vi stannade på vägen och köpte på oss vad vi behövde) men det finns både en liten mini-supermarket på området och en restaurang som egentligen hör till golfbanan, plus att man förstås kan besöka hotellet och äta där om man vill.

Bäst är att ha egen bil om man ska hit men inom området är det gångavstånd till allt. Det är lugnt och skönt och i villan har man allt man behöver; flera tv-apparater, DVD (det går att hyra filmer i receptionen), kök som sagt och utrymme att bara slappa på. I trädgården finns solstolar och coola loungemöbler; soffor, fåtöljstolar och matbord om man vill äta ute. Här kommer fler bilder från villan vi bodde i; my sara.

Stort plus också för att poolen var uppvärmd (för en villa med uppvärmd pool får man dock betala 20 euro extra per dag), den höll cirka 30 grader vilket var riktigt skönt eftersom det inte är särskilt varmt än i luften såhär i januari (kanske runt 20 grader). Jag badade flera gånger igår och ”barnslade” mig för att underhålla Isac som var lite mer badkruka och höll sig på land efter ett snabbdopp :-); jag lekte delfin, dök och plaskade.

Jag skulle absolut vilja göra om detta, åka hit med några schyssta kompisar och dela en villa. Det blir inte särskilt dyrt heller; frånpriserna per dygn ligger på cirka 400 kr per person (165 euro för en villa för 4 per natt) och det går att flyga billigt med Norwegian till Las Palmas direkt, eller om man tar en flygstol med något charterbolag som exempelvis Ving. Det är vad vi gör, vi åkte er med Norwegian och ska åka hem med Ving.

Tyvärr är det ingen charterarrangör som har dessa villor i sitt utbud varken denna eller nästa vinter. Fritidsresor hade dem för flera år sedan oh varför ingen erbjuder dem nu är för mig obegripligt, eller snarare varför de inte bokade – för det var tydligen orsaken till att Fritidsresor tog bort dem ur sitt utbud, de bokade för lite.

Men, i alla fall, vår vinterflykt från Sverige är inte slut utan har bara börjat, i eftermiddag förflyttar vi oss till spahotellet som jag skrivit om tidigare här på bloggen, Gloria Palace Amadores!

2 thoughts on “Egen poolvilla ny restrend

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier