Om den magiska tredje dagen

Många aktiviteter verkar ha en magisk gräns vid dag tre. Är man åker skidor slår den bedövande mjölksyran in i otränade muskler dag tre och när man detoxar brukar den lika förlamande huvudvärken lätta för alla inbitna koffeinister på dag tre. Jag kallar det för den magiska tredje dagen.

Samma sak brukar hände mig när jag utsätts för dignande bufféer när jag egentligen tänkt mig en hälsoresa. Det börjar med att jag känner att jag bara måste smaka, helst allt, och den Goda Karaktären säger tack för sig och går med stora steg ut ur restaurangen i samma snabba takt som högen med mat på fatet växer sig närmare taket…

Faran med all inclusive

Här på Fuerteventura bor vi med all inclusive på Labranda-hotellet Cactus Garden, på gott och ont. Så länge man har fortsatt sällskap av Herr eller Fru God Karaktär så är man safe och kan få råd om allt det nyttiga man kan plocka för sig och på så sätt få ihop varierade måltider packade med nyttigheter varje dag. Men – för mig sker det efter den magiska dag tre…

Dag ett gick hyfsat, jag åt det jag ville vilket betydde både nyttigt och mindre nyttigt. Ingen större skada. Dag två fortsatte i samma stil, jag provade på och kroppen tog emot. Dag tre sa det tvärstopp! Jag tyckte jag bara ätit ett par kycklingbitar och några extra skedar paella, men vips så fick jag besök av Den Stora Mättnaden. Jag vet inte vad som hände, plötsligt blev jag tvärmätt bortom alla gränser!

Detta skedde vid lunch. Till middagen var jag fortfarande mätt, ja nästa dag och frukost var jag också mätt! Helt galet. SÅ mycket hade jag inte ätit. Någon kombination som inte var bra för mig? Jag vet inte. Bara att det kändes som att jag aldrig behövde äta igen.

Purjo och zucchini

Idag, dag fyra, har jag inte kunnat äta särskilt mycket alls. Men en annan märklig sak inträffade, suget är också borta. Det sägs ju att sötsuget ökar när man äter socker, men jag vet inte jag…mitt verkar ha lagt sig helt.

Idag åt jag ugnsgrillad purjolök och zucchini till lunch. Låter det fattigt? Inte alls. Köket kan och jag älskar ugnsgrillade grönsaker. Här hade de fått gott om olja över sig och goda kryddor. Purjon var söt, mild och mjuk (jag visste inte ens att man kunde få purjo att smaka så). Till dessert en stor hög papaya, som jag älskar…

Till middag blev det monkfish med olika snäckor och musslor i härlig sås samt en mix av olika ugnsstekta grönsaker. Ja jo lite vitt vin till maten slank också ner ska erkännas  (…det är ju så gott just till fisk och skaldjur!) och efteråt några bitar lokala ostar, mmm…

Allt beror på vilka mål man har

Även om vi inte äter någon gourmetmat (fast jag älskar ren mat som kött/fisk/kyckling med grönsaker i alla dess former till) är nog inte detta en resa jag kommer gå ner i vikt på direkt. Men kan jag ge mig ett par timmars mer sömn per natt än jag haft hemma på sistone och väcka kroppens träningssug igen är jag nöjd. Och jag kommer fortsätta mata den med olika fisksorter och grönsaker och andra nyttigheter. Eventuellt med lite vitt vin till. 😉

Sedan får vi se, med lite tur kanske jag kan fullfölja med en magisk dag tre även på hemmaplan när jag kommer tillbaka. Vad det i så fall blir inom återstår att se.

One thought on “Om den magiska tredje dagen

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier