Hemmatemp +40 = helt okej!

Den temperaturmässiga semesterekvationen lyder som följer: hemmatemp +40=helt okej! Imorse var det nästan 40 graders skillnad (till det bättre) här på sydspetsen av Fuerteventura mot hemma! Bara det känns som en fullkomligt bra anledning att ha åkt hit en vecka såhär i början av februari. 

Som jag redan berättat så vann jag hotellvistelsen, jepp, turgumman nummer ett det är jag det! Orättvist kanske någon tycker nu ”du som reser så mycket ändå”. Visserligen, men aldrig på semester, alltid med kravet att producera text och bild. Och nu sitter jag här och gör det ändå – fast jag inte måste… 😉

Prio: ljus, rörelse, vila

Medan snön verkar ha kommit i drivor hemma lapar vi sol och har det bra. Det är inte hett (det är ju inte Karibien utan Kanarieöarna) men tillräckligt varmt för att jag idag skulle välja shorts och linne för förmiddagspromenaden. Dagtid är det runt 20-22 grader (tydligen kallaste vintern på åratal) medan nätterna är lite svalare.

Ön är mestadels karg. På vägen hit passerade vi mest torra kullar och nakna landskap. Sanddynerna i Corralejo som jag besökt på en annan resa är häftiga, här nere i söder brer de kilometerlånga sandstränderna ut sig längs kusten.

Från hotellet, ja även från rummet, ser vi havet. Här finns förstås också pooler och en slapp solstolsstund har det hittills blivit varje dag. Men det är inte det viktigaste. För mig är målet att ge mig själv ljuset, tid utomhus, aktivitet (jag behöver röra på mig massor) plus ta igen sömn.

Träningsvärk och familjetid

Så ofantligt skönt med minimalt antal måsten på agendan! Jag orkar inte vara en duktig turist eller reseskribent denna gång, så ni får ursäkta om jag inte matar er med floder av information om Fuerteventura…jag bara investerar i min hälsa denna gång och gör det jag känner att jag behöver. Komma tillbaka i balans.         

Gymmet på hotellet är minimalt, men vad gör väl det. Gör jag det som går därinne så är det fortfarande bra mycket bättre än ingenting. Igår lyckades jag spendera en timme och vaknade med skön träningsvärk. Ja, jag skriver skön för del var det så länge sedan, dels fick jag ju kvitto på att jag faktiskt ansträngt mig…

Lite träning på takterrassen på vårt hotell Cactus Garden, varje förmiddag kl 10 står ett nytt pass på schemat. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Varje dag klockan 10 är det också någon form av aktivitet på hotellets takterrass med utsikt mot havet. Idag var det yoga och bara jag kom, vilket betydde att jag fick en privatsession. Lyxigt! Eftersom jag har man och ena sonen med på resan stannade vi kvar för lite fotosession efteråt. Lille Theo var så busig, ville härma och göra som mamma (bilder finns på spabankens instagram-konto @spabanken).      

Det enkla ibland det viktigaste

Joggat och promenerat har vi också hunnit med; varje dag ska jag göra minst en timmes rejäl aktivitet/träning. Veckorna innan vi åkte var jobbintensiva så jag behöver det – och njuter av det. Precis nedanför hotellet går en bred trefilig strandpromenad åt båda håll; två cykelfiler åt varsitt håll och en för dem som promenerar eller joggar.

Imorgon blir det nog en tur ner till stranden! Bada vet jag inte om jag ska men kanske, vi får se!

One thought on “Hemmatemp +40 = helt okej!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier