IMG_5730_1

Jag fick nyligen en ”like” på en gammal bild på mitt instagram-konto (@spabanken), en bild där jag får massage på det estniska spahotellet Fra Mare i Haapsalu.

Fra Mare har jag både besökt och skrivit om flera gånger (sök på Fra Mare eller Haapsalu här på sajten) och i alla sin enkelhet och ”omärkvärdighet” känner jag alltid stor hemmakänsla när jag är där. Det opretentiösa ger mig kraft att ta tag i hälsan på min nivå, istället för att jag drunknar i måsten, avancerade pass och program – för att inte tala om höga priser, något man verkligen inte kan beskylla Fra mare för att ha! 🙂

Varför jag nu tar upp detta är för att den där bilden fick mig att påminnas om den spacertifiering jag ännu inte delat ut. För den som inte vet har jag min egen kvalitetsstämpel på behandlingar och de terapeuter som utför dem, som jag kallar Certified by Spabanken.

Kanske har jag blivit kräsnare med åren men det har varit väldigt sparsmakat med diplom den senaste tiden. Nöjd har jag varit många gånger men jag delar inte ut dem förrän jag känner och upplever något extra, ur alla aspekter.

_MG_0065_1
Pille Põdra, massageterapeut på det estniska spahotellet Fra Mare. Foto: Heidi Rovén.

Men nu är det dags, och för 2014 är terapeuten Pille Põdra den enda som får certifieringen. Hon masserade mig flera gånger under min förra vistelse på Fra Mare och jag var mer än nöjd. Pille har arbetat på Fra Mare sedan 1997, först som servitris och sedan i spaavdelningen som terapeut. Ödmjuk som få och med ett äkta engagemang för kunden ville hon först ogärna vara med på bild – men jag övertalade henne 🙂 .

Jag vill framföra ett stort TACK för allt välmående hon förmedlade med stort fokus och engagemang. Jag hade ett inbokat program där det ingick dagliga halvtimmesmassager vilket inte är särskilt lång tid att ge effekt på, men hon fick bukt med muskelvärk och stelhet och jag mådde ypperligt efter veckan.

Så, härmed intygas att Pille Põdra erhållit Spabankens certifiering tack vare sin utomordentliga förmåga att med stort fokus och kroppskännedom, ge en effektiv massage med mycket välmående och njutning på koncentrerad tid!

Ett fysiskt diplom utdelas så snart möjlighet ges, förmodligen blir det i november under hälsomässan i Stockholm då spahotellet brukar vara representerat och på plats.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier