Vår estniska spasemester

fra-mare-thalasso-spa-1

Om jag berättade att det fanns ett trevligt spahotell vid havet där man kunde bo i en vecka för bara runt 400 kronor natten inklusive frukostbuffé – skulle du då vilja boka det? Förmodligen! Särskilt om jag la till att det också ingick en välgörande massage på 25 minuter varje dag, fri träning och middag.

Det låter otroligt jag vet men det är sant. I alla fall i Estland. I den lilla orten Haapsalu finns det ett hotell som heter Fra Mare där man kan boka en sådan spasemester. Vi har just varit där i en vecka och haft det mer än jättebra :-). Som vanligt, kan jag lägga till då det var tredje gången vi var där.

fra-mare-thalasso-spa-3

Hotellet är trivsamt med fint läge mellan tallskogen och stranden Paralepa. Stämningen är opretentiös; förutom ett par barnfamiljer och ett och annat par är det mest finska tanter av den mer bastanta sorten på hotellet :-). Väldigt bra för självförtroendet, man slappnar av och tillåter sig att dra in magen lite mindre i badavdelningen :-).

I år är också vissa delar renoverade; lobbyn och buffetrestaurangen har till exempel fått sig ett uppsving med nya textilier, möbler och färger – samtidigt som de låga priserna är desamma. Mannen, som inte är fullt lika fokuserad på detox och hälsa som jag ;-), ler lyckligt över att den goda ölen bara kostar 26 kronor för ett stort glas. Själv ler jag saligt över att en 50-minuters Reiki denna vecka kostar 30 euro, att en klippning kostar 17 euro och att jag kan frossa i omega-3 till frukost ena dagen (lax på mörkt etniskt bröd med keso) eller antioxidanter direkt från skogen; flera mornar har det funnits en stor skål med färska blåbär att skopa över gröten eller äta bara som de är med mjölk…det är väl sommarlyx om något?!

I kommande inlägg kommer jag att berätta mer om vår spavecka i Haapsalu och på Fra Mare; träningen, spaavdelningen, maten och behandlingarna. Bra läsning om du är nyfiken på hur det kan vara att åka på spa i Estland!

2 thoughts on “Vår estniska spasemester

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier