Body exotics från Elemis

FRANGIPANI_RANGE-LIFESTYLE_GROUP-WEB
Elemis härliga frangipani-produkter ingår i serien ”body exotics” som fyller badrummet med väldoft och fin hemmspakänsla. Foto: Elemis/Dermarome.

Någon gång i slutet av sommaren, ja precis där i början av hösten när värmen började överge oss och det började sjunka in: sommaren var slut för denna gång 🙁 , så drabbades jag av en akut doft-längtan. Ja, jag kan få sådana 🙂 . Andra kanske får ett sug efter lakrits, choklad, en viss glass…jag får doftsug (okej då, jag blir sugen på visst godis också då och då! 😉 ).

I alla fall, denna gång var suget väldigt distinkt. Det var inte EN exotisk doft (som skulle påminna mig om sommaren och ge lite exotism till den begynnande hösten) utan det var exakt doften av den tahitiska monoï oljan som jag längtade efter att omslutas av.

Oljan utvinns från vad som brukar kallas tahitisk gardenia eller tiaréblomman. Det väldoftande extraktet dränks i kokosolja, ja ni kan själva tänka er den sött mättade men också blommigt exotiska doften…mmm…

I Franska Polynesien används oljan flitigt för att få mjuk hud och hår, för den går utmärkt att använda till både och. Här hemma stöter man då och då på märken som tagit upp oljan och doften bland sina produkter, ett exempel är brittiska Elemis. Jag har testat ett par produkter ur deras serie spa@home och ”underlinjen” body exotics som jag nu tänkte berätta mer om!

One thought on “Body exotics från Elemis

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier