Ännu en skön dag i Haapsalus utkant, på Fra Mare spahotell som ligger vackert med Paralepa-skogen på ena sidan och havet på den andra. Jag började morgonen med att smyga upp medan sambon fortfarande sov och bege mig ut på en rask powerwalk längs promenadvägen som delvis går utmed havet och leder ända in till byn. Därefter en dusch och lång härlig frukost (nu med nästintill vaken sambo), och till min lycka bjöd frukostbuffén på blåbär även idag :-).

Här syns terapeuten (som var duktig!) applicera lermasken ovanpå en grovmaskig pappersduk.

Mitt på dagen lyckades vi få tid hos hotellets frisörsalong; sambon klippte sig och jag färgade håret. Båda blev vi nöjda med både resultat och priser, det kostar en bråkdel mot hemma och som om det inte var nog hade vi extra tur; just idag erbjöd de nämligen 20 procents rabatt på alla frisörbehandlingar! Sambon klippte sig därför för 80 kr och jag färgade (utväxt) för 180 kr…rätt schysst va?

Nöjda och med uppfräschad look åt vi sedan lunch innan det var dags för dagens spabehandlingar. Vi har bokade behandlingar varannan dag vilket känns rätt lagom. Mer hade blivit för mycket men ska man få effekt vill man ju göra ett par stycken också så det ”händer något”.

Idag stod en behandling med det lite roliga namnet ”magisk förändring” på schemat. Det är en ryggkur med både peeling, eteriska oljor, lerinpackning på ryggen samt en avslutande massage av spända muskler. Oj vad jag behövde den, alla timmar vid datorn sätter sina spår, men den var kraftfull så efteråt var jag tvungen att vila…i solen, fast idag väl insmord.

Vädret har för övrigt varit jättefint hela tiden och det verkar bara bli bättre och bättre. Kvällarna är ljumma och det är faktiskt ingen överdrift det jag skrev förut; att det känns lite exotiskt här. Jag kan ha fel men imorse när jag var ute och gick så kunde jag svära på att det var olivträd som jag gick förbi, så såg de ut i alla fall. Bladen var silvergrå och långsmala, så landskapet kändes mer som italienska Toscana än estniska Läänemaa :-).

2 thoughts on “Magisk förändring

  1. Wow, skulle gärna byta ”jobb” med dig!
    Du får bo här i Rio (vilket inte är helt fel heller) och jag får resa runt och kolla så att alla Spa-anläggningar sköter sig!
    Ha de gott och lycka till.
    Ta gärna en titt på min blogg.

    1. Du verkar ha hittat ditt drömliv du också 🙂 Härligt! Viva do Brasil!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier