På hälsojakt bland blåbär och infraröd värme

Bad ute och bad inne – saltvatten i båda fallen!

Som ni vet blir jag kär ofta, i än den ena platsen, än den andra :-). Det kan förstås ha något att göra med att jag redan är öppen och positiv till sinnet när jag reser dit, och att jag förstås bara säger ja till platser som jag verkligen känner mig nyfiken på att besöka. Liiite rädd är jag ibland att jag ska bli besviken, att jag förväntar mig för mycket, men oftast blir allt till det bästa. Kanske inte som man förväntat sig (därför är det bäst att inte förvänta sig något alls, mer än att det ska bli bra och att saker blir som de är menade att bli) men som sagt, oftast berikande.

Haapsalu fortsätter att förvåna oss, det ena charmiga sammanträffandet efter det andra följer i vår väg och jag känner att vi är vänner den här söta lilla orten och jag. Det finns en ödmjukhet, en anspråkslöshet och en självklarhet som jag gillar här. Den gör mig lugn. Alla gamla trähus i glada färger, små serveringar, parker, statyer och så sjön och vattnet som aldrig är långt borta. Stränderna (idag besökte vi två) är inte lika fina som i Pärnu, det ska medges, men det går att bada i alla fall om lusten faller på. Haapsalu ska ha flest soltimmar och bäst väder i hela Estland. Och vi tvivlar inte. Hittills skiner solen frikostigt över oss, ja jag till och med brände mig idag vilket jag inte är särskilt stolt över…

Jag är jättenoga med att smörja in mig, har ofta 50 eller åtminstone 30 i ansiktet eftersom jag väl känner till solens effekter (=rynkor!). Till favoriterna hör Murad och Lancômes Soleil DNA Guard spf 50 (ett osynligt skydd i formen fluide) men idag hade jag ID Bare Minerals-puder som motsvarar spf 15 och trodde dumt nog att det skulle räcka, vi gick ju bara på stan.

Okej, tillbaka till sparapporterandet! Imorse klev jag direkt från sängen in i gymmet – med några steg emellan förstås 😉 Det blev ett mjukt litet träningspass med stretchande yoga och lite styrka. Till frukost gled verkligen mina mungipor upp då jag såg att gårdagens sura vinbär bytts ut mot söta estniska blåbär i ofattbara mängder! Jag åt två smarriga portioner vilket var rena hälsokuren, för ni vet väl att blåbär är jättebra för ögonen och en fantastisk källa till antioxidanter? Vilket 3*-hotell i Sverige skulle föresten haft en jättebinge med blåbär på frukostbuffén? Tja, kanske som tillval till en extra (hög) avgift men obegränsat? Inget jag kan komma på.

Fra Mare sett från havet, och ljuvlig blåbärsfrossa!

Nästa grej jag skulle berätta, ja erkänna faktiskt, var att jag är lite på ett annat mission också. Att jag blev nyfiken på Fra Mare hade delvis med deras snitsiga spapaket-namn att göra, som Slim & Trim. Ni förstår själva vilken version av mig själv jag såg för mitt inre. En slimmad och trimmad version. Och nu är jag här. Jag sitter ett pass i den infraröda bastun varje dag (man lär ju bränna 600 kalorier, sant eller ej, mycket dumt att chansa :-)), ser till att röra på mig (fast borde köra hårdare…), vilar (stress gör att man får bukfetma) och avstår så mycket osund mat min karaktär klarar av :-).

Någon tycker säkert det verkar asketiskt, men jag kan försäkra er om att så långt skulle jag aldrig driva det. Någon kanske tycker det låter tråkigt men se, det tycker inte alls jag. TVÄRTOM. Att förse sin kropp med det bästa man kan för att nå optimal hälsa känns fantastiskt spännande! Hur bra kan jag må? Hur kommer jag att känna och uppleva det? När märker jag någon skillnad (i humör, energi, midjemått…)? Vi får väl se.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier