Okej. Eftersom jag som vanligt har mer att berätta än jag rimligtvis kan hinna eller få plats med så får det bli en snabbresumé av fartygets spa. Mer om vad jag tycker om själva fartyget finns att läsa bland annat på resesajten BortaBra.

Först: det är stort, riktigt stort, som allt ombord på världens största kryssningsfartyg. Man träder in i välkomnande öppna ytor i sobra färger och med små ”planteringar” med växter och zenlika stensamlingar och bamburör. I deras Vitality café kan man beställa nyttiga snacks (ingår) och drycker som smoothies och juicer (kostar extra). I lobby-området finns också en Elemis-shop och en hår- och nagelsalong där både män, kvinnor och barn kan bli snygga från topp till tå.

Tandblekning med Go Smile är en annan service ombord (har inte testat så kan inte uttala mig om effekt eller service) och sedan något år finns också möjligheten att få en behandling med botox eller restylane (samma här, inte testat så kan inte uttala mig om hur bra de är på det). Vad jag däremot har testat är deras Thermal suite och i alla fall en av deras behandlingar.

Går man nedför den aquagröna glastrappan kommer man nämligen till spabehandlingarnas rike och på menyn ombord på Oasis står faktiskt flera spännande nyheter. Den mest exklusiva är en ansiktsbehandling med en 24-karats guldmask, men det finns också andra nya ansiktsbehandlingar liksom ett par nya kroppsbehandlingar såsom bambumassage, massage med uppvärmda örtkuddar och thaimassage.

Jag provade deras Elemis Pro-collagen Quartz facial lift som skulle vara extra effektiv med en undergörande mask. Först fick jag byta om till sparock i omklädningsrummet (som tyvärr saknade bastu och vars skåp krävde rena ingenjörskunskaperna för att ta sig in och ut ur), därefter provade jag deras Thermal Suite (kostar 30 USD/dag att nyttja) där det fanns caldarium, laconium och en aroma bastu samt två tropical showers. Utanför basturna kunde man också lägga sig ner på uppvärmda keramikhällar, men en av dem var så het att jag brände mig :-(. Självklart sa jag till och visst hade jag lite överseende med ”barnsjukdomarna” (inget spa öppnar utan dem) men vad jag tyckte var mer synd var att man valt att lägga spat på däck 5 och 6, istället för som vanligt är; högst eller i alla fall högst upp och med stora fönster mot havet. Här hade man ingen utsikt alls. Till och med från gymmet fanns endast runda gluggar att kika ut mot havet genom, inte de brukliga fönsterväggarna som inpirerar med sin havsvy medan svetten sipprar…

Efter min bastusession förflyttade jag mig till relaxrummet som var runt och byggt runt ett (fejkat förstås men ändå väldigt fint) rosablommande körsbärsträd i japansk stil. Här slog jag mig ner och fyllde i det obligatoriska hälsoformuläret och inväntade min terapeut.

Själva behandlingen måste jag erkänna att jag delvis slumrade mig igenom, men sånär som på en lite seg och ojämn början som jag hade ett par synpunkter på, så tog den sig och gav mig både djup avslappning och en skön stund. Effektmässigt gav den inga revolutionerande resultat, det var inte så att alla fina linjer och rynkor försvann spårlöst, men hyn kändes fräsch och återfuktad och säkert gjorde det gott även om ingen ombord direkt hajjade till över min nyvunna föryngrade look :-).

På gymsidan har de förutom 150 toppmoderna maskiner, satsat på en Kinesisvägg och nya pass som ett som hette Activio som jag måste testa nästa gång jag är ombord. Som helhetskoncept är kryssningsfartygens hälsoprogram bra eftersom man kan få hjälp med allt från träning, behandlingar, kosttips och avslappning – men hur positiv jag än är till Oasis of the Seas, och hur häftigt jag än tycker fartyget är, så skulle jag nog inte välja just detta fartyg om jag ville åka på en hälsoinspirerad spakryssning.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier