Imorgon ska jag till Grand Hotel och Raison d’Etre spa. Ni vet det nyöppnade lyxspat som jag skrev om för inte så länge sedan. Denna gång står bad och avkoppling på programmet – spat ska hårdtestas! 🙂 Jag ska också testa en av deras behandlingar; Be Rested, en riktig lyxkur på 120 minuter!!! Oj oj oj…men det gäller att hålla sig vaken, jag vill förstås ha full koll på alla spännande moment som ingår.

Denna är en av deras tre särskilt unika behandlingar; Be Rested, Be Balanced och Be Renewed, alla på just hela två timmar. Få av behandlingarna på Raison d’Etres spa är för övrigt under en timme eftersom de anser att det är minimum vad som krävs för att man verkligen ska slappna av. Vissa behandlingar är till och med på 3 timmar, och en – The Complete Works – är på 6,5 timme!

Jag tycker det är en intressant trend i en tid då det skrivs så mycket om ”quick fix”-behandlingar på runt 20-30 minuter som man ska hinna på lunchen. Personligen skulle jag inte kalla dessa behandlingar för spa-behandlingar då det ingår i själva konceptet spa att ta tid på sig och inte rusha. Behandlingar är de, ja visst, men de korta är snarare av skönhets- och salongskaraktär.

Jag ser i alla fall verkligen fram emot morgondagen. Att Svenska Dagbladet ska dyka upp och plåta mig medan jag testar spat är sådant man får stå ut med som spaskribent ;-). Resultatet, både i bild och text, kan ni läsa inom kort i samma nämnda tidning.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier