Victoria Park Spas läckra utomhuspool. Visst ser det mer ut som en cool Medelhavsresort än ett bostadskomplex i Sverige?

Efter vår mellanlandning i Halland har vi nu nått Skåne. Kort dagsetapp kan tyckas men jag hade flera besök jag ville göra i Malmö.

Dels har vi varit på Victoria Park Spa som jag skrivit tidigare om här på bloggen. Jag var ju ditbjuden i samband med att de öppnade i våras, men då var det inte riktigt klart. Detta spa som tydligen lär vara Malmös första ”riktiga” spa, ligger i kalkbrottet ute vid Limhamn. Victoria Park är ett helt nytt bostadskomplex där bostadsrättsinnehavarna har rätt att nyttja spat (behandlingarna får de dock betala extra för förstås).

Tanken är att Victoria Park ska öppna i Stockholm och Göteborg också men när vet jag inte. Vad jag hört är planerna lite lagda på is. Värt att hålla utkik efter i alla fall för den spafrälste med förkärlek för boende à la condostuk!

Efter att förra gången bara ha gått runt och tittat på faciliteterna kunde jag nu äntligen pröva dem; simma i inomhuspoolen, vila i ångbastun, ta en svalkande dusch för att sedan värma upp mig igen i den infraröda bastun. Just den infraröda bastun hade en upplyst jättekristall i mitten av rummet där lamporna bytte färg; tanken är att både färgerna och kristallen ska ha helande verkan – och för den som inte tror på det så är det i alla fall något fint att titta på! 🙂

Mitt i allt regn idag sprack det upp och jag fick mig även en fin simtur i utomhuspoolen, den som inte var klar sist jag var på Victoria Park. Den stora poolen var uppvärmd till 28 grader och var kantad med solstolar runt om. De enda jag såg som solade höll dock till inomhus lustigt nog! Eftersom jag misstänkte att det rörde sig om något särskilt så gick jag fram och frågade; de solade just i Miamis sol. Man kunde också välja mellan Bali eller Mauritius :-).

Det är ett fint spa men jag hade ont om tid och hann inte riktigt njuta i lugn och ro, så frågan är om jag inte ska försöka besöka dem en gång till på hemvägen om ett par veckor…vi får se.
Isfontänen var inte igång och så hann jag ju inte testa den där solfunktionen, eller svettas i den hetare torrbastun i anslutning till omklädningsrummet.

Nästa stopp var inne i Malmö citykärna. Efter att ha checkat in i en av sviterna på First Hotel Garden gick jag tvärs över gatan till gymmet Forum. Alla hotellgäster har nämligen fri tillgång till alla deras pass, vilket är ganska många.

Forum är ett stort, välansett och känt gym här i Malmö med cirka 4500 medlemmar. Första gången vi kom i kontakt med dem var då jag åkte på Solresors allra första träningsresa (det som de i alla fall då kallade Delight). Pilatesresan gick till Teneriffa och ledarna som höll i det var just ägarna till gymmet Forum. Det är fortfarande Susanne och Robert Henning som står bakom program och upplägg på Solresors träningsresor, även om de inte alltid själva är med på resorna.

Forum visade sig vara ett riktigt stort gym (ca 3000 kvm) med både shop, en servering, spinningssal, rum för fria vikter, yogasal, träningssal för olika ”body-pass” (lesmills), löpmaskiner med mera. Eller hälsogalleria som de föredrar att kalla sig! Till deras nyheter hör att de snart drar igång med flugan Zumba! De som tränar här har också tillgång till naprapat och sjukgymnast, och i anslutning finns även en salong där man kan få kropps- och ansiktsbehandlingar.

Nu bär det av igen för vidare resa genom Danmark och Tyskland! Europa – here we come!

2 thoughts on “Hälsostopp i Malmö

 1. Hej!

  Jag läste från 2008 att du har fått hårspa på haven stockholm och på chambre separee. Jag undrar vilken som är bäst och vad bägge kostar. jag skulle behöva hårspa för jag får så fort fett hår.

  Tacksam för svar.

  1. Hej Kristina!

   Helt rätt att vända dig till en specialist om man har hårproblem. De har de bästa tipsen och produkterna.

   Vilken som är bäst är nog en smaksak och vad man är ute efter. Dessutom kan de ju ha ändrat rutiner eftersom det var länge sedan jag var där. Haven gjorde i alla fall då en särsskild inpackning som mättades in i håret med hjälp av värmetång. Upplevde chambre separée som mer naturligt på grund av de märken de använder. Stämningen är lite mer ”hemma hos” eftersom de huserar i en ombyggd lägenhet, fast en riktigt fin sådan! Haven är som en tjusig salong.

   Vad gäller priser råder jag dig att kolla respektive hemsida eller ringa dem då sådant också tenderar att förändras…

   Lycka till, hoppas du får bukt med ditt hår! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier