En hälsosam matvecka på kryssning

Scampi, foto: Kristofer Scheiderbauer.

Har ni följt mig på instagram (@spabanken) har ni sett en del av vad jag åt under vår Epic-vecka då jag hade hälsa och träning som tema. Visst finns det mycket läckert att unna sig och njuta av ombord, men också väldigt fina hälsorätter där man verkligen kan äta allt med gott samvete (och fortfarande njuta lika mycket av det) eller avstå delar och äta upp det andra.

Här är några exempel på hur en nyttig matvecka kan se ut.

Till frukost; halv grapefrukt, gröt med färska bär, omelett på alla möjliga vis (skräddarsydda precis som man vill ha dem…), juicer, olika teer, yoghurt, frukt, kaffe… svårt att komma på vad som INTE fanns.

Till lunch och middag varierade vi mellan att äta buffé och à la carte, men efter ett tag åt vi nästan bara à la carte. Dels var det trevligt att bli uppassad och slippa trängas i buffén, dels så äter man nog faktiskt mindre eftersom man inte kan ta om.

Sallad med svärdfisk eller kött. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

En favorit jag minns är salladen med svärdfisk som är en väldigt matig och god fisk, nästan lite som tonfiskfilé i konsistensen! Det fanns sallader med kött också, ofta med någon läckert örtig sås som lyfte allt på ett bra sätt.

Skaldjur kunde man också få, inte sällan fanns scampi på menyn som jag älskar! Vitlöksgrillade och välkryddade var de nästan nog i sig själv (jag brukade avstå riset om de kom med det och bara äta jätteräkorna med det gröna).

Chokladdessert på Cagneys. Foto: Heidi Rovén.

För den som inte alls tänker avstå de underbara efterrätterna kan jag meddela att de är fabulösa!

Cheesecakes, pajer, tårtor, glass i mängder och olika smaker (med eller utan strössel), chokladskapelser, sockerfria bakelser…ja, det mesta finns!

Vi kryssade ju en vecka innan Norwegian Epic också, samma rederi men med deras nyaste fartyg Norwegian Getaway, då jag inte var lika strikt…

Oj oj oj… det gäller att ha karaktär om man är svag för det söta! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier