Träningsresor – restrenden ingen vill missa

Träna med Apollo! Foto: Apollo.

Jag skrev igår om Vings samarbete med Springtime Travel, men de är förstås inte de enda som anordnar träningsresor. Fritidsresor gör det också liksom Solresor och Apollo. Har jag glömt någon? Då ber jag om ursäkt! Poängen är att träningsresor är glödhett och restrenden ett segment ingen researrangör vill ligga efter inom.

Jag undrar ändå om inte Solresor var först, jag var nämligen med på deras allra första träningsresa till Teneriffa 2006 i regi av gymmet Forum i Malmö. Det var otroligt kul, härligt – och jobbigt! Vi körde flera pass om dagen, men så gav det resultat också.

Idag har de en rad olika koncept, indelade i kategorier som Kom-i-form, För dig som fyllt 40 år, PT i grupp, Vandringsresor, Kropp & Själ – en resa i yogans tecken, Profitness – för de vältränade och Styrka och Kondition.

Hos Fritidsresor är det hotell märkta Sport Inclusive man ska spana efter. Här ingår flera olika träningsformer; inte bara gym, landsvägscykling, bollsporter och löparspår utan även ledarledda pass varje dag. Inom deras hotellkonceptet Magic Life finns pass, instruktörer och utrustning att låna. Här gäller även all inclusive på mat och dryck. Flaggskeppet heter Club La Santa och ligger på Lanzarote.

Otroligt engagerade med brett utbud är också Apollo som också tog fasta på konceptet tidigt. Faktiskt säger de sig ha Sveriges största utbud av träningshotell, med något både för proffs och vardagsmotionärer (så vem som är störst egentligen; de eller Ving – det kanske beror på hur man räknar; antal hotell, platser…?). Här finns i alla fall något för alla, från den som vill kombinera sol och bad med ett och annat träningspass till elittränade som söker särskilda eventveckor med fokus på en viss sport och gästspel med vassa instruktörer.

Liveabord- träningsresa på en traditionell turkisk båt. Foto: Apollo.

Apollo har också träningsresor i den turkiska skärgården där man färdas med båt och har pass både på land och ombord, för att bara nämna ett kul exempel. I deras träningskalender kan man följa vad som erbjuds för olika träningsteman vecka för vecka ett helt år framåt.

Totalt har de 13 olika träningshotell som alla ska vara minst trestjärniga i standard, ha hög kundnöjdhet, ha välutrustade gym med tillgång till gruppträning, samt ha spa som erbjuder massage och/eller behandlingar. (Det där sista gillar Spabanken extra mycket…).

”Superhotellet”, deras juvel i kronan med ” en miljon kvadratmeter full av träningsmöjligheter” som det står på deras hemsida, är Playitas Resort på Fuerteventura. Hit har man kunnat åka med Apollo sedan 2009. Det blev snabbt en succé och man kan nu åka hit året om. 2013 fick anläggningen det prestigefulla priset – ”Medal of Tourism Excellence” för sin förmåga att attrahera sportevent till Fuerteventura samt förmågan att knyta till sig världsstjärnor inom olika discipliner.

Youth Sports Camp by Apollo.

Jag har räknat till 23 olika slags former av träning som ingår när man bor där, från dans- till styrkeklasser.

Inte mindre än 24 olika aktiviteter finns också mot extra avgift (exempelvis badminton, judo, yoga).

Det finns också en uppsjö utrustning att hyra från badmintonrack och cyklar till windsurfingutrustning och katamaraner.

Apollo har ingått ett avtal med Sveriges Olympiska Kommitté och är officiell leverantör av träningsläger till SOK.  Apollos träningsanläggning Playitas på Fuerteventura är också svensk olympisk camp inför OS i Rio 2016.

Senaste nyheten är att Apollo lanserar Youth Sports Camp för ungdomar 13-16 år där de under en eller två veckor både får chansen att prova olika sporter och träffa nya kompisar.

Läs mer här intill på bloggen om när Spabanken reste med Apollo till Grekland för att testa ett av deras nya koncepthotell med träning!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier