Canyon Ranch SpaClub

Foto: Heidi Rovén

Jag har precis kommit tillbaka från en kryssning. Denna gång gjorde vi en maffig Atlantkryssning från New York till Southampton med rederiet Cunards flaggskepp; Queen Mary 2! Det var helt underbart, hur häftigt som helst, jag kan varmt rekommendera det – inte minst om man vill ta hand om sig själv och både varva ner mentalt plus växla upp träningen.

Spat ombord drivs av Canyon Ranch. Företaget är vida känt i USA och mycket välansett. Här hemma är det nog förre som känner till dem men eftersom namnet var välbekant för mig var jag väldigt nyfiken och ivrig på att få testa dem.

Lite kort bakgrund. Företaget startades 1979 av paret Mel och Enid Zuckerman i Tuscon, USA. På deras stora öppningsdag välkomnade de och deras 88 anställda 8 gäster; 7 som bodde gratis och en som betalade för sig (85 dollar per natt)! Sedan dess har antalet betalande gäster stigit rejält :-).

Foto: Heidi Rovén

Sedan starten har de fokuserat mycket på träning och kost. De har egna kokböcker, en rad olika träningsprogram, aktiviteter och pass men också hälsoprogram för den som exempelvis vill sluta röka. Boxercise blev tidigt populärt liksom Spiritual Fitness och deras Biathlon-dag med ”hiking och biking”. Företaget satsar också på att hjälpa folk med hjärtproblem, astma och viktproblem och när man åker på en av deras retreats är det för en vecka minst.

Förutom på kryssningsfartyget Queen Mary 2 och i Tuscon, Arizona finns Canyon Ranch också i Massachusetts, Miami Beach, Las Vegas och på fartyg i Regent Seven Seas, Oceania Cruises samt Celebrity Cruises flotta. Planer finns på att öppna ytterligare ett nytt spa i Turkiet.

Hur som helst så fick jag genast ett mycket gott intryck av Canyon Ranch SpaClub ombord på Queen Mary 2! Spamenyn är intressant (jag testade flera behandlingar som jag ska berätta mer om), träningsmöjligheterna är många (vissa pass är gratis, för att få vara med på alla köper man ett träningspass för 15 USD per dag) och de använder flera spännande spamärken i sina behandlingar.

IMG_4989_1.jpg

Här betalar man inte heller för att nyttja pool- och bastuavdelningen om man bokat en behandling och den som verkligen vill gå in för sin hälsa på kryssningen har en särskild spameny varje kväll i huvudrestaurangen Britannia.

Jag testade rätter ur den flera kvällar och var alltid nöjd; smakrikt och fräscht och bra storlek på portionerna för att man skulle bli mätt. Här intill syns en tonfiskfilé som jag njöt av en av kvällarna.

Jag blev riktigt inspirerad av Canyon Ranch och kommer skriva mer om dem och behandlingarna jag provade inom kort!

5 thoughts on “Canyon Ranch SpaClub

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier