Mani+pedi på Seven Seas Voyager

IMG_5146_1

Hur litet ett kryssningsfartyg än är hittar man alltid ett spa ombord 🙂 ! Nyligen kryssade vi med Seven Seas Voyager som visserligen inte är ett särskilt litet fartyg (det tar 700 passagerare) men jämfört med de största på mellan 4000 – 6000 passagerare är det inte heller stort.

IMG_20150601_143921

Det finns några få aktörer på marknaden som driver spaverksamhet till havs. Hit räknas gym med pass, hälso- och skönhetsbehandlingar, hälsoföreläsningar, bad (finns ibland) och bastu. På fartyget Seven Seas Voayger (tillhör Regent Seven Seas Cruises) drivs spat av Canyon Ranch SpaClub. Min erfarenhet av dem är mycket god. Terapeuterna är proffsiga, vänliga och förmedlar en härlig spakänsla.

På Seven Seas Voayger finns ett gym, en träningslokal, omklädningsrum med två bastur (torr samt en med ånga fria att använda även om man inte tar en behandling), frisör plus hud- och spaterapeuter som klarar allt från massage, ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr. Märkena de jobbar med är Environ, Själ, Luzern, Red Flower, Kerastase (för håret) samt det egna Canyon Ranch Spaclub.

IMG_5134_1

Det blev ingen massage denna gång för mig, istället testade jag manikyr och pedikyr. Inför sommaren känns det så fräscht att få fina naglar! Min terapeut från Jamaica var både trevlig att prata med och duktig.

Manikyren hette Spa Essentials Manicure och inkluderade vård och ansning av nagelbanden, filning och polering av naglarna, skrubb av händerna och slutligen lackning i den färg jag valt; en korallorange-rosa!

Proceduren för fötterna gick till på samma sätt; jag satt skönt i en stol med fotbad varpå hon tog hand om en fot i taget, i princip samma steg som jag beskriver här ovan för händerna. Skrubben var nästan som en massage; otroligt skön! 🙂

IMG_20150602_164306~2

Min enda invändning var lackets kvalitet. Märket hette Deborah Lippman och jag kände inte till det så jag frågade terapeuten vad hon tyckte. Bra svarade hon, och menade att det satt bra men det var just det som det inte gjorde; efter bara två dagar började det flaga på fingernaglarna 🙁 . På fötterna brukar ju lack sitta bättre eftersom man inte tvättar fötterna flera gånger dagligen som man gör med händerna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier