Heidi får kristallterapi i den själfulla behandlingen Diamond Lift Facial på Queen Mary 2.

Häromdagen kom jag att tänka tillbaka på en verkligt underbar spaupplevelse jag hade ombord på eleganta kryssningsfartyget Queen Mary 2 (Atlantkryssaren i rederiet Cunards flotta). Deras Diamond Lift Facial, en särskilt lyxig specialbehandling som skapats för att fira fartygets 10-års jubileum. Behandlingens fulla namn är Själ Skincare 10th Anniversary Diamond Lift Facial.

Spat ombord är ett Canyon Ranch Spa som funnits där från början och som var det första Canyon Ranch Spat till havs. Jag har skrivit om det tidigare här på spabloggen samt på min kryssningsblogg SeaFun. Jag var alltigenom positiv till spat, från koncept till utförande och bemötande.

Precis som behandlingen var speciell och extra lyxig gick hela dagen i ett magiskt skimmer… Min 4-årige son Isac och jag hade ägnat förmiddagen åt en massa bus och kul; dels testat det klassiska kryssningspelet Shuffleboard på däck, dels varit på fartygets imponerande planetarium (lite som filvisningen Cosmonova på Naturhistoriska muséet i Stockholm) där det kändes som att vi var ute i rymden och flög…dels hade vi ägnat oss åt att gå på skattjakt där vi letade stjärnor över hela fartyget! 🙂 En enkel men rolig aktivitet som Isac älskade!

Vad kan vara mer passande på en klassisk atlantkryssning med anrika Cunard än att spela Shuffleboard? Foto: Kristofer Scheiderbauer.

När jag kom till spat på eftermiddagen för att få min behandling var det första jag la märke till att min terapeut Teresa lustigt nog hade just en stjärna om halsen! Jag tog det som ett tecken på att upplevelsen skulle bli magisk…vilket den också blev.

Produktmärket som används i denna och ett par andra behandlingar heter Själ. Ja visst klingar det svenskt, och det är det också, grundarna av märket är tydligen från Sverige även om de bor i USA. Jag hade hört om Själ förut men inte provat någon produkt så redan här blev det lite dubbel bonus… Teresa berättade också att det var första gången hon gjorde behandlingen på en svensk så vi hade båda två vår egen lilla vinkling av upplevelsen tillsammans :-).

I behandlingen, som kan vara både 50 eller 80 minuter, används Själs produkter som innehåller extrakt av silver, koppar, platinum, safir, pärla, guld och diamant. Kristallstavar används också till massage av ansiktet liksom mikroström som tillsammans ökar cirkulationen i huden.

Ansiktsbehandlingen på Canyon Ranch Spaclub var lyxig med mycket av det bästa; produkter från Själ, kristallterapi och rengöringsmassage med Clairsonic.

Detta är en behandling med så kallad ädelstens- eller kristallterapi med syfte att ge en föryngrande effekt och lyster. Och oavsett vad man tycker och tror om kristallers helande verkan gav bara själva presentationen och genomförandet mig en härlig stund och känsla. Inget glömdes bort i denna heltäckande behandling; ansikte, händer och fötter inkluderades och min terapeut använde också Clairsonic, ni vet den där elektriska rengöringsborsten som varit i ropet länge nu (den såldes också ombord för 149 USD).

Allt var verkligen vackert, härligt och tilltalande…. Min terapeut var superproffsig och jag lämnade spat med samma magiska känsla jag kom med. Min själ jublade… 😉

Denna behandling var som sagt skapad speciellt för Queen Mary 2’s 10-års jubileum 2014. På menyn finns en annan liknande behandling; Gemstone anti-aging facial 80 minuter, för 236 USD.

One thought on “Diamond Lift Facial med Själ

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier