Test: Kerstin Florian Sun Care

KF Essentials Sun Care gruppbild

Essentials Sun Care heter solskyddsserien från Kerstin Florian. Förutom solskydd innehåller produkterna också vitaminer, antioxidanter och aromterapeutiska ingredienser. Produkterna, som finns för ansikte och kropp, jobbar därför på att bromsa åldrande genom både antioxidanter och solskyddsingredienser. Svalkande eftersolgeléer finns också och inga produkter innehåller parfym.

KF SunProtectionSPF30

Kerstin Florian Sun Protection SPF 30, 399 kr/ 177 ml.

Den här tuben innehåller en mycket skön kräm som är ny i serien och som kan användas på både kropp och ansikte. Den skyddar huden mot både UVA/UVB-strålar och innehåller naturliga antioxidanter i kombination med kamomill och gurkextrakt som ska lugna och lindra huden. Filtren i den är octyl methoxycinnamate ethylhexyl salicylate, benzophenone-3 och homosalat.

Jag gillar allt med den här krämen, utom möjligtvis priset – den är dyr. Men man får vad man betalar för och här får man mycket. Konsistensen är perfekt; mjuk och skönt krämig samt lätt att massera ut på huden. Doften är jättefin, fräscht blommig (inte alls så där sliskig eller konstgjord som många solprodukter kan dofta) utan att vara påträngande. Att den dessutom både passar ansikte och kropp känns praktiskt. En sak till, för att vara en spf30-produkt går den in förvånansvärt lätt. Många solprodukter med högre skyddsfaktor kan vara kletiga och nästan göra huden vitaktig efter insmörjning. Inte denna, den går in i huden hur lätt som helst in.

Sun Face Serum SPF 25, 545 kr/15 ml.

KF solserum

Hick. 545 kronor för den här pyttelilla behållaren? It better be good ;-). Svaret är; både och. Detta solskydd för ansiktet är det första jag ser i form av ett serum. Det ska passa alla hudtyper och skyddar huden samtidigt som det lindrar och lugnar rodnader. Bland ingredienserna finns e-vitamin och kamomill kombinerat med solskydd.

Första gången jag använde den blev jag först orolig att jag skulle bli blank och fet på hudytan. När jag fortsatte massera in serumet i ansiktet så gick det dock in och den lite oljiga ytan försvann. Den är dryg, några droppar räcker till hela ansiktet.

Testet gjorde jag på min senaste resa, en Atlantkryssning, och det är möjligt att spf 25 i ansiktet är för lite ute till havs. Jag satt nämligen en stund i en solstol en eftermiddag med detta serum på och blev ändå ganska så röd. Doft och känsla är underbar men personligen behöver jag nog alltså en högre spf, i alla fall utomlands.

Ett större minus var att den hade läckt efter flygningen och att pumpfunktionen var sönder när jag kom fram. Så för att få ut innehållet var jag tvungen att skruva loss pumpen vilket blev väldigt kladdigt. Därför kan jag inte rekommendera den på resa, vilket är synd eftersom formatet på produkten är oerhört behändigt (dryg produkt tar liten plats).

Sammanfattning: Jag skulle gärna använda Kerstin Florians solskyddsprodukter i framtiden, främst för att produkterna inte känns starka eller syntetiska på huden, doftar gott och lyxigt samt är sköna att använda. Dock skulle jag inte tordas köpa några andra förpackningar än de traditionella med tanke på priset och att serumet gick sönder.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier