Bland is och örter på spa till havs

Queen Mary 2 i den norska lilla orten Flåm. Foto: Heidi Rovén.

Nyss hemkommen från en kryssning längs Norges fjordar med Cunard-fartyget Queen Mary 2 (QM2), tänkte jag berätta om när jag besökte spaavdelningen ombord som heter Canyon Ranch SpaClub. Detta var min andra kryssning med just det här fartyget, ni kan läsa om mina tidigare upplevelser i deras Canyon Ranch SpaClub här.

Queen Mary 2 genomgick en rejäl uppfräschning för ungefär ett år sedan men deras spa är sig likt. För att nå själva badavdelningen löser man ett dagspass. Vill man ha access till spat under hela kryssning så går det förstås också.

Spa på kryssning, då passar det extra bra

Eftersom jag av respekt inte ville fota andra gäster, har jag lånat en pressbild på Cunards spa på Queen Mary 2.

Det finns flera stunder på en kryssning då jag tycker det är extra härligt att besöka spat ombord;

  • efter en heldag på utflykt då man är trött i benen,
  • om det varit lite blåsigt och man känner sig frusen,
  • om man tränat hårt och musklerna är slutkörda,
  • när man helt enkelt vill lyxa till det och unna sig en avkopplande stund.

Canyon Ranch Spa finns på flera kryssningsfartyg, det är alltså inte knutet enbart till Cunard. Jag har skrivit om det tidigare här på Spabanken, bland annat från min förra QM2-kryssning då jag även testade flera behandlingar.

Hot Stone treatment, QM2, Cunard. (Pressbild).

Det första man når ombord på spat på QM2 är förstås omklädningsrummet. Jag kom ombytt i badrock men ville ändå låsa in värdesaker.

Det är fräscht och här finns tillgång till morgonrockar (bara att byta om ifall den man kom i blir blöt), handdukar, schampo, balsam, duschkräm, body lotion, rakhyvlar, tops, bomull och kammar. Fön, speglar och handfat finns förstås också. Lyxigt och välutrustat med andra ord, som det ska vara! 😉

Egna produkter och regndraperi

Jag hade kunnat stå kvar i duschen i en timme för att njuta bara av doften…! Foto: Heidi Rovén.

Deras produkter, under Canyon Ranch egen label, innehåller bland annat återfuktande chiafrö-olja och doftar himmelskt! Efter att jag duschat av mig började jag med att bada i deras stora vitalitypool med kobror som sprutade hårda, masserande jetstrålar med vatten.

Glad Heidi tar selfie i spat på Queen Mary 2! 🙂

Här finns också ett ”regndraperi”, jacuzzi och olika stationer med jetstrålar under vattnet om man vill massera kroppen medan man badar.

Låt vattnet skölja bort alla bekymmer…ahhhh…! Pressbild, Cunard.

Runt om poolen finns gott om relaxbäddar och stolar och längst in i spat hittar man deras olika bastur.

Förutom en klassisk torrbastu finns även en eucalyptusdoftande ångbastu som var väldigt fin. Doften var så kraftigt uppfriskande (för en gång skull, de brukar vara mesiga) – att jag gång på gång började hosta…ni vet lite som när man råkar dra in ett för djupt andetag av första glöggen för året! 🙂

Där i deras Arom Steam Sauna satt jag länge och väl och njöt, ångbastu är en favorit…!

Speciell örtbastu

Örtbastu, foto: H. Rovén.

En annan fin bastuvariant som också finns i deras spa är en örtbastu. En vild gissning är att den kommer från leverantören/spagurun Paul Haslauer, det är utformningen som får mig att tänka så, men det är bara en gissning… 🙂

Själva inkaklingen runt bastuaggregatet är utformad som en blomma med sitsar på samma sätt utmed väggarna runt aggregatet.

Ovanför, i mitten, hänger en hink som med jämna mellanrum vänder runt och droppar ner lite vatten på ett galler över örterna.

Det finns tre galler med gissningsvis olika örter så doften skiftar…riktigt fint!

Här var det dock rätt så hett så jag kunde inte stanna länge nog för att ta reda på om det stämde att doften förändrades. 🙂

Ett varmt fotbad är en underskattat sätt att må bra, och toppen för den som inte vill doppa hela sig men ändå få lite vattenkänsla! Foto: Heidi Rovén.

Ett fotbad och en isfontän finns också så med en bokad behandling (då ingår spabesöket) har man njutbar sysselsättning i många timmar framför sig!

Har du kanske varit ombord också? Vad tyckte du?

One thought on “Bland is och örter på spa till havs

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier