Det ligger liksom en dov stämning över dagarna nu, känner ni också av det? Hösten är visserligen en vacker årstid men också lite av en prövning; hur håller man sig vaken, hur håller man energin uppe och hur håller man humöret uppe…?

Översatt till spa tycker jag hösten är en tid för vila och återuppbyggnad. Vi går naturligt in i en annan fas och ska inte påtvinga oss eller tro att vi orkar lika mycket. Känn av din kropps signaler, följ med rytmen och acceptera att det är en annan tid nu.

Rent kroppsligt kan huden behöva lite mer kraftfull näring som reparation efter sommarens solstrålar och uttorkning. Luft och temperaturombytet gör också sitt till vilket säkert många märker i form av fnasiga kinder och hy som inte går att lägga en snygg make up på. Satsa på en lite rikare kräm än den som du nöjde dig med i somras. Själv lägger jag gärna dubbla lager till natten; först ett reparerande serum och så en rik nattkräm på det. Hyn suger tacksamt åt sig av allt det gottiga och balanserar sig relativt snabbt.

På förmiddagen ska man passa på att vara ute; gå en promenad på lunchen om det är ditt enda tillfälle. Det är jätteviktigt att vi ser till att få en dos dagsljus på oss varje dag. Så här framåt eftermiddagen tycker jag också om att göra mig en kopp kryddigt te, som till exempel Friggs Green Chai med kanel och kardemumma. Det värmer gott och smakar nästan lite smygstart av jul :-).

Behandlingar jag drömmer om nu ska verka värmande, närande och vårdande. Honung och olja i bastun, en hårinpackning som få verka under en handduk i värmen, en het keramikhäll formad efter kroppen att slumra in på, en mjuk oljemassage för ansiktet…

Kom gärna med era egna tips i en kommentar här nedan! Jag är säker på att vi är fler som behöver pigga upp oss såhär i höstmörkret.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier