Åhhh Haapsalu – jag är KÄR i dig :-)! Jag var jätteorolig att det skulle bli en besvikelse att vara tillbaka, jag menar – vi hade det så himla bra sist (2009, du kan läsa allt om det här på bloggen, bara sök på ex ”haapsalu” här i sökfönstret ) att det kändes svårt att toppa! Då var vi mitt i högsäsong, det var supersol i en vecka och jättevarmt, vi hade ovetandes lyckats pricka någon slags byfest/festival/marknadsvecka så det var massa som hände i staden och ja, allt bara flöt på i ett härligt och skönt tempo. Lite spa, lite god mat, lite sport, lite shopping…

Men jag bara känner mig sååå himla glad över att vara tillbaka :-). Det är ju bara mitten av maj så okej, det är ingen värme – ganska friska vindar stundtals från havet – men solen skiner generöst och det är härligt väder ändå. Alla i vårt lilla sällskap tar flera behandlingar om dagen och så är vi ute så mycket vi bara kan. Hemma blir det en hel del innesittande vid datorn för mig så det klart min (nydetoxade!) kropp jublar över denna avslutning/uppföljning!

Jag på joggingtur utanför hotellet

Igår var jag till exempel i spat här på Fra Mare, spahotellet vi bor på, och visade min 2-årige son hur det går till när mamma jobbar 😉 Efter noga rengöring i duschen testade vi oss igenom massagebubbelpoolen (en varm liggvariant), stora poolen med åska och dunder samt regn ovanför (Isac tyckte det var lite läskigt men var fascinerad också!), 70- gradiga torrbastun (den 90-gradiga tyckte han var för varm vilket man ju kan förstå), biosaunan med växlande färgat ljus, ångbastun, saltbastun och infrabastun. Det finns dessutom en kneipp att gå i för ökad cirkulation samt en pool som börjar inne men fortsätter utomhus med en fin solterrass kring. Ja just det ja, och så ljusterapirummet med enorma glasfönster och heta keramikbäddar.

Med andra ord finns det en hel del att göra och jag kommer satsa på att försöka få in den infraröda bastun – om inte varje dag så i alla fall många gånger – eftersom det är rena rama detoxpillret för kroppen! Jag älskar sånt här; att ”hälsoredskapen” bara finns där och ingår, fria att ta för sig av bara man vill – och vet… 😉

Både igår och idag har jag joggat också och ni som följer bloggen kan skriva under på att DET var det länge sedan jag skrev om!!! Jag har ju nämligen i många, många år haft problem med att det börjat klia och bränna något fruktansvärt när jag joggat – jag har aldrig kommit mer än ett par 100 meter sen har jag inte kunnat fortsätta. Det har känts som om jag rullat mig i nässlor! Har jag dock stått ut i ett par försök brukar det släppa men det har sedan detta började känt ett sådant motstånd att jag inte kommer ut och försöker ens.

Vi har den största sviten, självklart med havsutsikt.

Men vet ni – detta är heeelt otroligt – efter detoxen är DET BORTA!!! Jag upptäckte det i Båstad när jag powerwalkade en kväll längs strandpromenaden och när det gick bra lät det övergå i joggningstakt. Inga symptom! Jag var saligt lycklig – för jag älskar ju att springa egentligen!

Nu här i Haapsalu där naturen är så fräsch och hotellet ligger så härligt också precis vid havet också med en fin promenad längs havet, testade jag igen. Det gick lika bra! Så nu har jag sprungit redan både igår och idag och det känns jättebra.

Jag har också deltagit i ett gympapass idag med styrka och stretch samt fått en halvtimmes ryggmassage. Allt detta ingår i det paket jag nappade på i höstas och bokade. Det är så vansinnigt billigt att jag tror vi måste göra det till en årlig tradition att komma hit :-).

Eller vad sägs om under 200 euro för en veckas boende inklusive frukost, middagsbuffet – enkel i och för sig men ändå – samt 2 behandlingar per dag. Eller egentligen mer en behandling och en gruppaktivitet men det kan vara saltkammare, örtbad eller gympa av något slag.

Vad är det då som är så mysigt med att vara här? Tja, närheten till havet (jag ska lägga in bilder på vår utsikt från rummet), att hotellet ligger på gångavstånd från stan men ändå mitt i en fräsch tallskog med allt det lugn det innebär, stan är som tagen ur Barnen i bullerbyn…bokstavligen!

Ilon Wikland som tecknat till Astrid Lindgrens sagor är nämligen uppvuxen just här i Haapsalu och har inspirerats av det så klart. I gamla stadskärnan har de pastellfärgade trähusen mycket snickarglädje och stämningen är lite som Visby på något sätt med en borg och rester av stadsmur och söta små slingriga gränder. Sen att priserna är helt andra gör förstås saken bara bättre!

Och så är det lätt att ta sig hit. En kul kryssningsresa med shopping till bra priser med Tallink Silja från Stockholm till Tallinn och vips – väl framme rullar man bara av med bilen och puttrar på i drygt 1,5 timme så är man framme. Hur smidigt som helst (dessutom är bensinen billigare i Estland; ca 1,34 euro/liter vilket i skrivande stund blir ca 12 kr).

Jo, jag är lite kär faktiskt, och väldigt glad att vara tillbaka! Hejja spasemester!

One thought on “Härliga hälsosamma Haapsalu!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier