Inte minst spa skulle kunna ha nytta av att färgsätta sina rum olika beroende på vilken behandling som ska utföras.

Igår var jag på pressmöte hos Philips i deras stora igloo-liknande tält i Kungsträdgården. I olika små grottrum uppbyggda på teman från uppvaknande till kväll visade de sina nya produkter och hur de kunde integreras i hemmet. Har du vägarna förbi så kika in, det är öppet för allmänheten också, utställningen pågår till den 26 oktober.

Ljus är spännande, inte minst ur hälsosynpunkt. Än så länge kan vi få vår dagliga dos av ljus bara genom att komma ut en stund mitt på dagen, men ju mer vi går in i årets mörkare månader, ju tyngre blir det. En del mår direkt dåligt av ljusbristen och blir deprimerade.

För den som lider av vinterdepressioner finns lampan Energy Light som sprutar ur sig en ljusstyrka på 10 000 lux (att jämföras med de 300-500 lux som dagsljuset en vanlig vinterdag ger). Den som har svårt att komma upp på morgonen kan få hjälp med Wake Up light som sakta lyser upp sovrummet och samtidigt väcker med ljud som havsbrus eller fågelkvitter.

Själv fastnade jag för den roliga nyheten LivingColours som är en LED-ljuskälla med vilken man kan färgsätta sitt hem från ett spektra som spänner över 16 miljoner färger! Lär ta ett tag att komma på vilken som är ens favoritfärg :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier