Summa summarum; Hydrating Peel

Idag var jag på min sista behandling av Hydrating Peel från Elizabeth Arden Pro, gång sex i den behandlingskur jag genomfört hos Dermarome som har agenturen för märket och utbildar hudterapeuter landet runt.

Här kan du läsa mer om behandlingen, hur den fungerar, hur det har känts, lite om produkterna och Elizabeth Ardens historia med mera.

Den osminkade sanningen

Eftersom det idag var sista gången vi gjorde denna peeling (pensling med syra) tog vi också efter-bilder. Det är aldrig roligt att ta närgångna bilder på sig själv osminkad, i alla fall inte om man inte har hy som en supermodell och har passerat 40-strecket som jag…!

Men, jag vill att ni ska veta att Spabanken är en ärlig sajt, jag skulle aldrig säga något annat än sanningen eller vad jag ärligt tycker. Det har alltid varit viktigt för mig att läsarna ska kunna lita på sajtens innehåll.

Så, med det sagt – ärligare bilder än så här hittar ni inte! Jag har varit petnoga med exempelvis ljuset när vi skulle fota efterbilderna (även om det är svårt med dagsljus…moln/sol som kommer och går…naturligt ljus är supersvårt!).

Till och med när jag fick SPF-produkten som vanligt efter behandlingens slut bad jag om att få den avtvättad igen då den har lite färgton i sig som hade kunnat förbättra utseendet. Solskyddet tvättades av, vi fotade och sedan gjorde vi om alla de sista förskönande stegen igen.

Resultatet, visuellt och känslan

Här kommer bilderna, se själva och bedöm vad ni tycker. Skillnaden är inte radikal; resultatet är inte så att alla rynkor suddats ut totalt eller att hyn blivit som en jämn målarduk. Men visst är det skillnad!

Förebild till vänster, efterbild till höger. Titta särskilt på kinden där jag tycker att det syns mest. Foto: Marie Lundberg. Copyright Heidi Rovén.

Framförallt tycker jag själv att hyn är jämnare och slätare vilket jag tror beror på den ökade fukthalten i hyn. Jag upplever inga torra partier eller fjällning utan hyn känns i balans vilket är väldigt skönt för någon som mig som lever med en typisk blandhy som antingen vill reagera med torra partier eller bli blank och fet.

Pigmentfläckarna ser jag ingen direkt förändring på, även om min terapeut (utbildare Marie) menade att hon tyckte att de hade förbättrats. De minsta, finaste porerna på sidorna av ansiktet har dock blivit lite mindre tycker jag plus att hyn känns tajtare. Om det bara är en känsla eller också något visuellt har jag svårt att avgöra. Kanske att det tajtats till lite vid labialvecket vid näsan, eller vad säger ni?

Slutligt betyg

Så till mitt slutliga betyg. Såklart hade jag stirrat mig blind på de där fantastiska före- och efterbilderna som jag hade fått tag i relaterade till denna kur (du kan se dem i detta inlägg – jag har varit jobbig och frågat rakt ut om de är manipulerade och fått intygat att de inte ska vara det), och det klart att jag hoppades på ett liknande resultat. Nu fick jag inte det, ändå har jag ju fått resultat som är bättre än innan, och det alternativet går jag alltid för, även om skillnaden är aldrig så liten.

En hel kur kostar mellan 3000 – 4800 kronor beroende på var du gör den. Utlovat var att hyn skulle bli fylligare, få mer fukt och bli slät och fin. Och ja, det har den ju faktiskt blivit. Bokar du in dig så förvänta dig inga mirakel, men ja, din hy kommer bli finare. Och så får du ju faktiskt lite ”me-time” samt ovärderlig omvårdnad på köpet. 😉

Nu kommer jag att fortsätta med hemmavården och Peel pads från Elizabeth Arden Pro för att behålla resultatet så länge som möjligt, men precis som om du hade bokat en PT på gymmet som hjälpt dig till drömkroppen – om du lägger av att träna så kan du också vinka hej då till resultaten!

2 thoughts on “Summa summarum; Hydrating Peel

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier