Omgång 2; Hydrating Peel från Elizabeth Arden Pro

Very Important Project in da making… 😉 Foto: Heidi Rovén.

Igår var det så dags för andra omgången i min 6-veckors kur av ansiktsbehandlingen Hydrating Peel från Elizabeth Arden Pro. Jag kände mig mycket positiv och förväntansfull för det har både känts och sett bra ut efter förra omgången.

Milt men effektivt

En sak som kan vara jobbig med lite kraftfullare peelingar är att man kan flaga. Det ger kanske ett djupare resultat på sikt men känns opraktiskt eftersom man ser lite konstigt ut under de dagar då man ”ömsar skinn”. Dessutom kan jag inte komma ifrån känslan att huden måste bli vääääldigt känslig, inte minst för sol?

Åhhh, ska jag få krypa ner här för att bli ompysslad?! YES YES YES! Foto: Heidi Rovén.

Därför gillar jag Hydrating Peel eftersom den både känns effektiv och mild! Jag fjällade inte alls efter första gången och fick bara en endaste liten prick vid ena näsvingen (som jag kanske dessutom hade fått ÄNDÅ, vem vet?). Huden blev klar och fräsch, det är först när man gör en sådan här behandling som man förstår vad som menas med det annars lite slitna ordet ”lyster”…

Allt hänger på procenten…och ph:t!

Spännande var det också att lyssna till Maries tips (Marie Lundberg är utbildare i Elizabeth Arden Pro-behandlingar på Dermarome, agentur för Elizabeth Arden Pro) och information om märket och ingredienser; jag som är så vetgirig sög förstås åt mig alla spännande fakta som en svamp!

Tre minuter! Det är vad det tar.

Exempelvis berättade Marie lite om skillnaden mellan olika peelingar. Det finns framförallt två viktiga faktorer som påverkar resultatet; syrahalten (antal procent syra som den innehåller, hur stark den är) och ph-värdet (surt/basiskt).

En hög syrahalt har hög effekt, framförallt på att sätta igång hudens egen fuktproduktion. Kombineras detta med ett lågt ph-värde sätter syran rejäl fart och huden peelas djupare. Vilket kan ge den effekten att man fjällar. Har man en hög syrahalt men också högre ph-värde mildras effekten däremot och man får en snällare peeling men fortfarande samma fuktboost.

På samma sätt kan man ha en kontrollerad syrahalt men olika ph-värden för att få den effekt man önskar. Ja det är verkligen en hel vetenskap – som Elizabeth Arden Pro verkar ha hittat rätt balans för. Som kund vill man ju helst ha effekt, slippa obehag och se fin ut direkt, eller hur? Hydrating Peel innehåller 30% AHA-syra och ph-värdet ligger på 3. För kunder vars hy kräver något extar (hårt solad ”läderhy” eller en hy med djupa acneärr till exempel) finns en kraftigare variant med 50% syra.

SOS när hyn kräver lite extra

Eftersom Marie (Lundberg, utbildare i Elizabeth Arden Pro-behandlingar på Dermarome, agentur för Elizabeth Arden Pro) tyckte att jag var lite torr i hyn, fick jag rådet att lugna och återfukta ytterligare med deras SOS-produkt; Sensitive Skin SOS Complex.

Låt ett proffs guida rätt bland produkterna. Här Marie Lundberg, utbildare på Dermarome. Foto: Heidi Rovén.

Sensitive Skin SOS Complex innehåller skyddande antioxidanter samt ingredienser som ska lugna röd och irriterad hy samt hjälpa hyn att själv reparera sig. Produkten är särskilt utformad att användas efter en kemisk peeling, laserbehandlingar och andra hudföryngrande behandlingar där huden behöver lite extra hjälp att återhämta sig.

Hur upplever jag nu då resultatet efter omgång 2? Jo, huden ser finare och slätare ut och jag tycker också att ansiktskonturerna har blivit lite mer distinkta faktiskt, men vi har bestämt att inte visa några bilder förrän hela kuren är klar. 🙂 På Instagram finns dock en liten filmsnutt som jag tog igår under själva penslingen! Gå gärna till mitt konto (@spabanken) för att se den. 🙂

Fortsättning följer…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier