Nu går skönhetståget!

Tut-tut, nu går skönhetståget! Stationerna heter Slät hy, Mindre porer, Jämnare hudton och Ökad fukthalt. Och vet du vad det bästa är; med Elizabeth Arden Pro-biljetten får du stanna till vid dem allihop!

Halvvägs in i kuren

Skämt åsido, jag har kommit halvvägs in i min Hydrating Peel-kur (tre gånger av sex) och tänkte att det var dags för en avstämning av läget. Hur mår min hy egentligen? Ser jag någon förändring? Svar: bra tack och ja tack.

Det har känts bra efter varje gång och jag har märkt av en successiv förändring. Faktum är att nu känns det nästan som att det kunde vara klart och jag skulle vara fullt nöjd. Min hy är lugn, slätare, har betydligt mer fukthalt i huden (vilket yttrar sig som att den känns mer ”medgörlig” och elastisk, till exempel är det lättare att lägga make up). Men jag aktar mig för solen, jag använder spf 50 (i form av Triple Protection Factor för ansiktet) och sitter helst med ryggen mot solen med hatt.

Jag kan inte själv se om jag har färre pigmentfläckar, det tar nog mer tid att bli av med och de djupare rynkorna sitter tyvärr där de sitter, än så länge i alla fall. Men i det stora hela är det en klar förbättring.

Peel pads; syra för hemmabruk

Sedan förra gången har jag blivit instruerad om ett nytt steg i hemmavårdsrutinen; nu adderar jag produkten Peel pads en gång i veckan. Som namnet antyder är det peelande rondeller dränkta i en syramix av mjölk-, glykol- och mandelsyra.

De är buslätta att använda. Efter att man rengjort ansiktet på kvällen tar man en rundel (det är 50 i en förpackning) sveper över ansikte och hals och låter torka. Är det lite produkt kvar på rundeln kan man dra det över handryggarna till exempel. Det ska alltså inte tvättas bort. Det sticker lite i ansiktet när man lagt på syran men inte alls i närheten så mycket som jag fick beskrivet för mig, det beror väl på hur känslig man är antar jag. Morgonen efter tvättar man ansiktet som vanligt.

Vad heter slutstationen?

Min terapeut i detta fall, Marie Lundberg, utbildare av märket på Dermarome berättade förra gången att jag kunde märka av en lätt fjällande effekt. Stämmer, ytterst lite i hårfästet. Inget som stör och inget som direkt syns (mer än i spegeln i badrummet).

Så, vad ska hända de återstående gångerna? Tja…allt ska bara bli ännu bättre hoppas jag? Förstärkas? Förlängas? Vi får se var vi hamnar med det här skönhetståget i slutänden. Helst vill jag inte gå av förrän jag är framme vid stationen Perfekt Hy! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier