Hydrating Peel från Elizabeth Arden Pro

Dermaromes fräscha hudvårdsshop (obs, bara för återförsäljare) är en dröm för en hudnörd! Foto: Heidi Rovén

Igår testade jag Hydrating Peel från Elizabeth Arden Pro. Platsen var Dermaromes kontor på söder i Stockholm där de har både shop (för återförsäljare) och utbildningar. Dermarome är för den som inte känner till det hudvårdsleverantör och svensk agentur för en rad stora märken, däribland Elizabeth Arden Pro. Det är stort, fräscht och så doftar det underbart gott överallt… 😉

Den som tog hand om mig var Marie Lundberg, utbildare för Elizabeth Arden PRO. Jag var alltså i de bästa av händer! Vi började med att ta förebilder eftersom jag kommer att testa en hel kur om sex behandlingstillfällen. Självklart hoppas jag på synliga resultat som jag kan visa upp när vi är klara.

Produkter med mjölksyra

Först lite kort om märket och produkterna. Elizabeth Arden Pro’s produkter innehåller mjölksyra då det är den AHA som bäst stimulerar hudens naturliga fuktproduktion. När man gör en sådan här kur är det också bra att komplettera med produkter att använda hemma för att förstärka effekten av behandlingarna. EAP’s Gentle Facial Cleanser till exempel, innehåller mjölksyra vilket gör att huden exfolieras milt vid varje rengöringstillfälle.

Mycket färre produkter än vad andra märken kan ha. Enkelt och effektivt! Foto: Heidi Rovén.

Eftersom jag hade linne på mig som var lite urringat behövde jag inte ta av mig mer än min översta tröja på överkroppen. Jag bäddades in och så satte vi igång. Steg ett var en dubbelrengöring för att få riktigt ren hy. Nästa steg var att ta bort syramanteln, vilket lät lite läskigt men som jag fick förklarat för mig var nödvändigt för att peelingen skulle penetrera. Detta gjordes med en pre peel solution som luktade så starkt att jag faktiskt hostade till lite.

Innan det var dags för själva appliceringen av hydrating peel skyddades särskilt utsatta områden som mina ögonvrån med en barrier gel. Denna appliceras också på områden som är torra eller om man har något sår i ansiktet.

Klart på tre minuter

Så satte vi igång med själva syrapeelingen! Som ni kanske minns var jag liiite oroad över hur det skulle kännas. Det hade jag inte behövt vara. Alls! Visst märkte jag att något hände på huden och det sved pyttelite på ena sidan av pannan, men det var allt.

Tydligen är det väldigt individuellt hur mycket man känner men för att underlätta och distrahera jobbar terapeuten med två bomullstops över ansiktet som masseras på ett skönt sätt som i alla fall jag tyckte hjälpte (man tänker mer på det än ifall det sticker någonstans).

Marie Lundberg, utbildare av Elizabeth Arden Pro på Dermarome, rengör med Gentle Facial Cleanser.

Exakt tre minuter ska peelingen verka vilket klockas. På sekunden nästan när tiden gått ut sveps allt bort med fuktade pads och ansiktet svalnar omedelbart. Efter ytterligare en rengöring fick jag Cellular recovery serum över hela ansiktet, ögonserum och Corrective serum. Slutligen applicerades ett lager av Elizabeth Arden Pros solskydd över ansiktet; Triple action protector med spf 50 som även ger fukt åt hyn och innehåller ett DNA-skyddande komplex.

Wow, vilken glow

Nöjd med resultatet, känns bra…

Innan jag fick titta mig i spegeln fick jag lite mineraler för en snygg hudton; Perfecting minerals från Elizabeth Arden Pro som också ger solskydd (spf 25) Produkten finns i fem nyanser och jag vet i och för sig inte om jag skulle lyckas att lägga den lika snyggt själv men effekten var verkligen WOW! Den kändes nästan krämig och gav fin glow plus att den inte la sig i porerna så att de ser förstorade ut som jag upplevt med andra märken.

Så! Detta var alltså behandlingstillfälle ett. Och hur känns det då nu efteråt? Jättebra! Huden känns ”öppen”, fräsch och tajt, liksom uppstramad. Den ser mycket slätare ut och jag har fått en helt annan lyster vilket jag verkligen behövde, trött småbarnsmamma som jag är som just tagit mig ur en flera veckor lång förkylningsperiod. Inte heller kändes peelingen så mycket som jag hade trott, bara litegrann, det var absolut ingen fara.

Råd och hemmavård

Min nya bästa vän!

Vilka råd fick jag med mig hem? Jag behöver inte stanna inne, men ska heller inte sola aktivt plus att jag dagligen ska skydda huden med Triple action protector som har spf 50. Faktum är att om solen är stark någon dag kommer jag nog använda hatt/keps för nu vill jag verkligen ta hand om resultaten, inga nya pigmentfläckar här inte tack!

Jag ser verkligen fram emot de kommande behandlingarna och de resultat som denna kur förhoppningsvis ska ge. Redan nu tycker jag att det syns att jag ”gjort något”! ”Inte en dag över 28” tyckte min något översmickrande man…hehe. Nåja.

Just eftersom man får instant effect så är Hydrating peel från Elizabeth Arden Pro en perfekt ”askungebehandling” även om man inte gör en hel kur, utan som enstaka behandling om man vill fräscha upp sig inför exempelvis en fest.

Och priset? Mellan cirka 500-800 kronor per behandlingstillfälle beroende på vilken salong du gör det hos. Själva peelingen tar bara tre minuter men totalt med alla moment tar det ungefär en halvtimme.

Jag kommer att berätta lite då och då hur det hela fortskrider, så välkomna in igen om ni är nyfikna!

2 thoughts on “Hydrating Peel från Elizabeth Arden Pro

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier