Hudvård från Fifth Avenue till Stockholm

Hello slät hy med lyster! Jag efter min fjärde omgång av Hydrating Peel från Elizabeth Arden Pro. Känns toppen!

För en vecka sedan var jag på behandlingsomgång fyra av den Elizabeth Arden Pro Hydrating Peel-kur som jag just nu ägnar mig åt. De första tre gångerna kändes det bara bättre och bättre, sedan fick jag känslan av att ”kommer det verkligen hända mer nu?” Kanske kan det räcka nu?

Jag öppnade mitt hjärta för utbildare Marie Lundgren, i detta fall även min personliga terapeut, lyxigt nog. 😉 Hon förklarade då anledningen till att man håller på så länge; en gång i veckan i sex veckor helst (man kan förstås göra bara en behandling, två eller tre också):

– Hudens celler har en förnyelsecykel på 28 dagar, i alla fall när man är yngre. När man blir lite äldre kan det ta upp till 40 dagar. Därför behandlar man i sex veckor för att täcka in hela denna cykel.

Kur + hemmavårdsrutin=hållbara resultat

Idag var jag på omgång fem och har alltså bara en enda gång kvar av min behandlingskur! Det är nästan så att det känns lite sorgligt. Och läskigt. Som om jag just nått toppen på en berg- och dalbana men istället för att svischa fram kommer att tappa fart och åka bakåt istället igen… Så, kommer alla resultat vi åstadkommit nu bara dala igen för varje vecka? Tja, förmodligen om jag inte fortsätter att ta hand om hyn, vilket jag så klart kommer att göra!

Jag har blivit rekommenderad en hemmavårdsrutin och använder rengöringen Gentle Facial Cleanser, fuktkrämen Moisturizing Facial Cream samt solskyddet Triple Protection Factor SPF 50. På kvällen lägger jag Skin Brightening Serum efter rengöringen och sedan fuktkrämen ovanpå. Och en gång i veckan boostar jag upp med en peel pad som är som hemmavarianten av att få en syrapensling på salong. Båda innehåller 30-procentig syramix av mjölk-, glykol- och mandelsyra.

DNA-skydd och AHA

Ett litet obs bara, tro nu inte att ovanstående är receptet för alla. Lyssna till din terapeut som kan välja ut och rekommendera dig vilka produkter som passar dig bäst. Hudvårdsserien inkluderar rengöring, skrubb, masker, serum, booster-produkter för att skydda cellerna och skydda hudens barriär.

Florence Nightingale Graham.

Här finns produkter för att lugna en känslig, stressad hy liksom produkter för att intensivt återfukta en torr hy. Orenheter och problem minskar med produkterna i den korrigerande hudvårdsserien och pigmenteringar bekämpas med den uppljusande hudvårdsrutinen. Och förstås finns produkter som hjälper den mogna hyn att återfå elasticitet och lyster samt minska fina linjer och rynkor.

Lite om bakgrunden till Elizabeth Arden Pro-serien. Elizabeth Arden, som egentligen till en början hette Florence Nightingale Graham, flyttade som ung från Kanada till New York City där hon öppnade sin första Red Door-salong på Fifth Avenue redan 1910. Redan då var hennes idé om skönhet att varje kvinna skulle ha rätt att lyfta fram det bästa och att detta inte bara handlade om make up. E. Arden skapade hudvård som gjorde gott för hyn, inte bara maskerade den.

Elizabeth Arden goes Pro

Hennes produkter, dofter, syn på skönhet och framgångar är ett långt kapitel för sig (idag finns 30 Red Door Spa-salonger i USA).

Medan dofter och framgångar som eight hour cream lever vidare behövdes också ett salongsmärke som kunde ge kunderna vad de sökte: synbar effekt på snabb tid.

Tack vare ett samarbete med Joe Lewis, en av världens mest kunniga hudvårdsexperter, skapades cosmeceutical-linjen Elizabeth Arden Pro. Joe Lewis samarbetade med Elizabeth Arden första gången redan 2005 då resultatet blev Prevage, en serie som fått mer än 160 utmärkelser över hela världen. Lewis är också känd som mannen bakom AHA-syran (1983), Idebenone-molekylen (en antioxidant som skyddar mot åldersrelaterad cellförstörelse) och Botanical Complex som bland annat ingår i EAP-serien Perfeceting Minerals, hudvårdande mineraler med spf 25.

Filosofin är att skydda huden och reparera den. Här är solskydd, antioxidanter och DNA-enzymer viktiga ingredienser. Nästa steg är att förbättra hudens hälsa med retinoider och AHA-syra. Här exfolieras huden vars fukthalt och cellförnyelse också ökar. Sist men inte minst kan resultaten optimeras ytterligare genom exempelvis stimulerande peptider.

Noggranna tester och utvärdering

Jag kommer så småningom här att recensera de produkter jag har fått testa men som ni vet gillar jag att testa ordentligt innan jag uttalar mig – inget slarv här inte! 🙂

Nästa vecka är det dags för den allra sista behandlingen i kuren då vi också kommer att ta efter-bilder. Jag hoppas SÅ att vi även på foto kan få fram de resultat både jag och Marie ser (även om jag även känner en hel del, man ”kan” ju sin egen hy i varje ljus och vinkel och vet varje skavank och beteende.

Så följ oss hela vägen i mål, som sagt, nästa vecka är det dags för ”the final verdict”!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier