Supertabben som fick huden att lossna och ramla av!

Skomakarns barn ni vet. De som går med trasiga skor (trots att pappa är skomakare). Lite så känner jag mig när jag idag ska dela med mig av den pinsamma supertabben jag lyckades med!

Hemkommen från semestern (ok, worcation…så mycket semester var det då inte att tala om, haha…) insåg jag att min hy inte bara var gyllenbrun utan också skriande i behov av en grundlig exfoliering, hm, en av de produkter jag helt missat att packa med mig.

Trött, sent, på väg i säng grabbade jag min burk med Elizabeth Arden Pros syrapads, svepte runt noggrant i hela ansiktet och la mig. Den brukar göra susen, och här krävdes krafttag tänkte jag.

Supertabben: syra och sol – big NONO!

Nästa morgon tvättade jag mig som vanligt och la en mild dagkräm. Fram på eftermiddagen när vädret var strålande unnade jag mig en stund i solsängen. Inte för att sola utan för att vila. Självklart hade jag hög spf såväl på kroppen som i ansiktet, men ändå! Vad tänkte jag? Jag hade ju fått informationen att noga akta mig för solen under pågående kur med dessa pads!

Nej jag har (tyvärr) inte pool hemma men ni fattar vad jag menar; sol och vila… 😉

Jag var väl helt härdad mentalt efter all sol denna sommar, tyckte inte huden var så ljus, och kände mig trygg med solskydd 40 i ansiktet. Jag skulle ju inte heller sola, bara vila lite och gotta mig i värmen. Tror ni solen lyssnar på min intention? Nix pix.

Vad hände? När jag senare skulle ut och iväg och därför la en foundation på mitt rengjorda ansikte, lossnade huden – ja LOSSNADE! På överläppen framförallt vilket såklart inte såg klokt ut. Helt röd blev jag och flammig. Dessutom sved det och de senaste dagarna har huden varit allmänt knottrig och hopplös. 🙁

Följ produktråden

Snacka om klantigt! Jag känner mig som en nybörjare. Jag borde vetat bättre! Syra och sol är inte förenligt och nu sparas denna produkt till höst och vinter då jag utsätter mig för mindre sol och UV-ljus. Jag var så förtvivlad att jag inte ens tänkte på att fota eländet för att visa.

Det är inte produktens fel, det var mitt oaktsamma användande, men jag vill med detta bara belysa hur försiktig man ska vara med starka produkter och framförallt respektera de produktråd man får av terapeuter och försäljare när man inhandlar något nytt.

Ta hand om er därute, gör inte supertabben jag gjorde, skydda er och njut. Än är inte sommaren slut!

One thought on “Supertabben som fick huden att lossna och ramla av!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier