Så klarar du nyårslöftet – 3 bästa tipsen

Okej, där stod du på nyårsafton med något bubbligt i glaset i goda vänners lag och hörde dig själv än en gång lova dyrt och heligt att 2018, det ska minsann bli året på ditt nya hälsosamma liv!

För att inte misslyckas radikalt med nyårslöftet innan du ens har börjat tänkte jag komma med ett par välmenta råd, som kompisar på vägen, följeslagare som du förhoppningsvis kan hålla fast vid ända in i mål.

Jag skriver detta lika mycket till mig själv för även jag vill komma ur gamla ovanor och addera lite mer hälsa till mitt liv. Och observera lite, i detta sammanhang behöver det nämligen inte vara något dåligt…

3 bästa hälsotipsen

  1. Ha realistiska mål.
    Jepp. Tro inte att du kan tappa 10 kilo på en månad, bli urstark som en oxe utan att sakta bygga upp kroppen eller plötsligt få till hälsosam veganmat veckans alla dagar och ha resten av familjen med dig (de som inte alls vaknat upp till samma hälsofrälsning som du själv). Nä, här gäller det att närma sig målet i små steg så du inte faller tillbaka pladask. Även du själv måste vänja dig vid dina nya vanor. Och det sägs att det tar 6 veckor att vänja sig vid en ny vana, så ha tålamod.
  2. Sikta på något du gillar.
    Att åka skidor eller klättra på klättervägg funkar kanske för din kompis, men det är inte säkert att det är din grej. Kanske är du en roller-girl? Lika lite som kanske din kropp och din dosha (enligt ayurveda) mår optimalt av kall sallad varje dag till lunch. Nä, lyssna till ditt inre och vad som passar DIG bäst. Vi är alla olika individer.
  3. Ge inte upp!
    Att byta vanor och inte minst bryta ovanor är tufft! I alla fall från dag tre sådär. Om man tänkt införliva dem med en ny livsstil gäller det att rusta sig för svåra dagar, dagar då motivationen tryter och karaktären är i botten. Vare sig du sätter en bild på kylskåpet, ställer löparskorna precis vid ytterdörren så du blir påmind eller bokar upp dig med bästa kompisen att ni ska ses på gymmet minst en gång i veckan – så hitta ett sätt som fungerar för dig. När du väl är över tröskeln kommer det gå av sig självt och du har glömt bort din gamla ovanor.

Lycka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier