Skydda huden mot kylan

Varje gren gnistrar av iskristaller i vintersolen. Foto: Heidi Rovén

Har just kommit in från en härlig vinterpromenad i det fina vädret. Solen skiner och alla träd och buskar ser ut som om de vore täckta med kristallformad glasyr, så otroligt vackert!

Imorse när jag tittade på termometern stelnade jag först till; ”usch, minus sex grader!” men det är ju faktiskt ingenting om man bara klär sig rätt. Annat var det när vi besökte tomten i julas i finska Lappland; då hade vi -19 grader!

Min trädgård nu! Foto: Heidi Rovén.

Min hy reagerar definitivt på väderskiftningar och framförallt kylan nu. Eller kanske jag ska säga; kylan ute i kombination med den torra inomhusluften.

Element Barrier ger skydd mot väder och vind

Just nu är vissa partier på min hud skrovliga och nariga så för att skydda huden tog jag imorse fram Nimues Element Barrier (andra märken kan ha liknande produkter). Den hjälper. Om man använder den vill säga. 🙂

Ett lager kräm masseras in ovanpå dagkrämen vilket skyddar huden mot väder, vind, milljöpåfrestningar och uttorkning. Krämen innehåller bland annat en ingrediens som heter Artemia Salina Extract vilket aktiverar cellernas funktion.

Ett tips för att skydda huden nu är Element Barrier från Nimue. Foto: Heidi Rovén.

Igår kväll la jag även lite SOS olja från ph Formula just på stället där jag är så torr, under nattkrämen (har börjat använda en ny, skriver om den när jag testat den klart). Idag är det mycket bättre.

Ha några ”räddare i nöden”

Vintertid, sommartid, vår eller höst – jag klarar mig inte utan mina räddare i nöden! Det finns nästan en produkt för varje problem, det gäller bara att känna till dem – och använda dem.

Vad du än använder så se till att skydda huden nu i kylan, för vi vill ju inte missa att njuta heller av det vackra vintervädret!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier