Finfin fotvård på Fuerteventura

Det var en dag vid poolen som jag insåg att jag behövde fixa mina fötter…

I förra inlägget berättade jag om hur överraskad jag blev när jag hittade ett litet spa på vårt hotell Cactus Garden på Fuerteventura. Spat hette La Brise Spa by Labranda och jag prövade både deras lilla bad- och bastuavdelning samt en av deras behandlingar, en pedikyr.

Att valet föll just på fotvård hade dels att göra med att det är något jag inte får för mycket av hemma – trots alla spatester. Att ta hand om fötterna är också ofta underskattat. Men mest var det för att jag en dag vid poolen insåg att mina fötter – som hittills varit bortglömda i tjocka vinterstövlar hela vintern – faktiskt inte var en särskilt vacker syn. 🙁

En klassisk pedikyr med extra allt

Vi står och går på våra fötter hela dagarna men tyvärr glöms de ofta bort. Att ge dem lite vård och kärlek är väl investerad tid (och pengar) – man mår underbart bra efteråt och att ha välmående fötter är faktiskt en känsla som sprider sig i hela kroppen! Samtidigt är ju inte ett par välvårdade fötter helt fel att gå runt med heller inte i ett klimat där man faktiskt visar upp dem…

Behandlingsrummet på La Brise Spa by Labranda (Cactus Garden, Fuerteventura).

Sagt och gjort – jag bokade in mig på en pedikyr. Redan innan jag testat tyckte jag den var prisvärd; 30 euro för 45 min (i praktiken höll terapeuten dessutom på en timme minst). De hade tre olika varianter av pedikyr och jag förhörde mig ordentligt innan om skillnaden mellan deras Classic Pedicure, French Pedicure och Spa Pedicure. Mitt val föll på den klassiska som skulle innehålla både filning, nagel- och nagelbandsvård samt lackning.

Först bort med gammalt lack!

Nu kan jag inte påstå att pedikyr hör till de mest njutbara behandlingar jag vet; det är nästintill lite läskigt med alla de där vassa verktygen som ligger uppradade som på en operationsbricka! Och så ljuden när de klipper (de ofta tjocka och svårkortade) naglarna. Brrr, iiih och usch. Men, resultatet blev suveränt och jag behövde inte bli besviken. 🙂

Jag fick rejält kortare naglar. Lite läskigt först men sedan insåg jag att längden var helt rätt.
Min terapeut filade helt lagom, så de blev mjuka men inte ömma.

Hälsa, njutning och effekt

Efter att ha stått ut med alla moment (och oroat mig för om min terapeut tog för mycket här och där) märkte jag hur noggrann hon var med varje steg. När allt var klart såg jag också att hon hade haft full koll på vad hon gjorde. Mina fötter hade förvandlats och plötsligt kände jag mig riktigt stolt över att visa upp dem, för att inte tala om hur de kändes. Underbara!

Insmorda blev de också, finns det något skönare än fotmassage?
Först ett baslack, sedan färg…

Så – underskatta aldrig värdet av en väl utförd pedikyr. Resultatet tycker jag dessutom står sig bra mycket längre än till exempel effekten av en massage. Även ur hälsosynpunkt är det bra, sköter man inte om sina fötter kan man få problem (jag vet av egen erfarenhet – en sommar fick jag nageltrång…ajajaj!). Nu har jag gjort vad jag kunnat för att stävja problem på det området i alla fall ett tag framöver.

Hm…vilken färg ska jag välja…?

Här nedan kan ni se mina fötter efteråt! Vad tycker du själv om pedikyr? Gör du det själv hemma eller unnar du dig det på salong ibland också?

Tada! Så här fint blev det! Som ni ser fick mina tofflor från The Nest, downtown Camper, följa med på resan 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier