Dalecarlia, spahotell med vy över Siljan

Den annalkande sommaren väcker liv i sköna reseminnen från förra året. Bland annat var vi då i mysiga Dalarna. Ett av hotellen vi bodde på under vår upptäcktsfärd runt Siljan, var spahotellet Dalecarlia i Tällberg.

Bland kurbits och kurer

Här har jag varit förut, då på jakt efter ”kurbitsspa”. Denna gång sökte vi sköna guldkorn att tipsa om i en kommande artikel för Allt om Resor, och eftersom deras spa hade byggts ut ännu mer sedan förra besöket tyckte vi det kunde vara läge för ett återbesök.

Det första som händer är att de inte hittar vår bokning! Aj aj…något har gått fel i kommunikationen oss emellan, men inget ont som inte har något gott med sig: vi fick taksviten i två våningar med fantastisk utsikt över Siljan! 😀

Naturen och miljön är verkligen rogivande i Dalarna. Särskilt Tällberg är hur idylliskt som helst. Fullt av hantverksbodar med textil, träslöjd, järn och glas. Konstnärer ställer ut i de små stugorna och för den som vill köpa med sig en traditionell souvenir hem med kurbitsmålning står mycket till buds att välja på.

God mat och fint spa

Naturen är en stor tillgång. Här kan man cykla, vandra eller åka skidor på vintern. Eftersom vår yngste son Theodor då bara var fem månader nöjde vi oss med att njuta på hotellet av mat och spa. Och Dalecarlia levde upp till förväntningarna på båda fronterna.

I restaurangen åt vi bland annat rökta räkor, lax och hamburgare, och testade det lokala och ekologiska ölet Dalalager. Efteråt testade vi både desserter och ostar från Hansjö mejeri som serverades med hemgjord marmelad på nypon och rabarber. Miljön är trivsam liksom servisen, vi hade det kanonbra.

I deras spa var det fullt och populärt; barnfamiljer var också välkomna och barnen hade kul med både isfontänen, bubbelpoolen, den varma källan utomhus liksom i den stora poolen inne.

För lite mer rofyllt spa rekommenderar jag att inte komma vare sig i semestertider eller storhelger utan ”off-season”, om man har möjlighet. Att då ta vara på omgivningarna och sedan komma hit för ett långt ostört bastubad och bad kan jag tänka mig är toppen…!

Rofyllt bad med utsikt

Deras fina bastu har glasväggar vilket gör den luftig och ger utsikt och den varma källan på terrassen utomhus inbjuder verkligen till ett kontemplativt bad i ro samtidigt som vyerna över vackra Siljan får göra sitt för öga och själ.

Byggnaden gör spat personligt; poolhuset har högt i tak och snedtak. Denna gång blev det inte någon behandlingstest men jag minns från förra gången att jag då var mycket nöjd.

Dalecarlia spa arbetar med produkter från Kerstin Florian och Maria Åkerberg, båda härliga märken. Nästa gång skulle jag vilja prova Papayabehandling för ansikte eller kropp.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier