Dagens test: NBE 3000 – värme och energi i lyxmiljö

Extremt välgjort och med små vackra detaljer som minimosaik i guld i botten av poolen…

Snart på väg i säng här…blir alltid så mör efter att jag varit på spa! Dagen tillbringades nämligen bland annat på Nordic Spa & Fitness på Grand Hôtel i Stockholm. Fantastiskt spa. Lyxigt, elegant, genomtänkt, überproffsigt. Världsklass.

Jag har skrivit om det förut här på bloggen men kan berätta lite snabbt igen för den som inte varit där. Efter en läcker shopdel och reception går man in i respektive omklädningsrum som börjar med en ”byta sko till toffel”-del. Därefter når man skåpen där man kan hänga in sina kläder och personliga tillhörigheter.

En av alla saker som jag älskar med Grands spa är att de där små små detaljerna man ibland kan irritera sig på liksom inte finns. De är eliminerade, puts väck! Någon (jag vet vem :-)) har gått med en spadammsugare före och när man träder in i Himmelriket de skapat kan man verkligen bara njuta…

Jag ska ta ett par exempel så att ni förstår; badrockens skärp ramlar inte ner på golvet för att du fått den ihopvikt i en hög och balanserat in den, handduk och tofflor. Allt tas smidigt på plats successivt inne i spat och badrocken hänger färdig i skåpet (med skärpet iträtt – tack!). Jag behöver heller inte böja mig ner eller huka över någon i skåpet under mig och slipper både ha någons rumpa i ansiktet eller visa min egen. Här är det rymligt, inga skåp på varandra och i mitten av omklädningsrummet finns ett ”bås” (fast elegant förstås, ALLT är elegant på Grand) där man kan dra för ett tygstycke och byta om eller fixa sig ifred.

Nog om det. Det finns speglar och ytor med fön, lite produkter (egenproducerade utan mineraloljor, parabener och annat tvivelaktigt) och wc etc förstås innan man når damernas egen bad och bastuavdelning. Här finns låsbara duschhörnor med produkter att ta av (även ansiktstvätt, bara en sådan sak), soffor, frukt, vatten och te samt en hinkdusch, vacker kallpool vid en mosaikvägg med naturmotiv (såååå fint) samt en torrbastu.

Efter detta känner man sig nästan färdigspaad men mer väntar. Pool, vilorum, vilstolar och väntrum för behandlingarna. Själv vistades jag mest i deras fuktiga avdelning…först når man ett laconium med varma stenhällar att sitta på. Intill finns en varm källa också med anspelningar på Tivedens näckrostäckta sjöar…mycket vackert. Ångbastun (min favorit) hade jag kunnat sitta i hela dagen, åh vad jag njuter av ångbastu, men jag hade en behandling inbokad också så det fanns en tid att passa…

När jag klev in var det Beatrice Renner som stod där! Känd från miljoner sammanhang men i denna värld som kunnig skönhetsexpert och ny försäljningsansvarig för Beauty & Wellness på företaget Cosmetiqann. Vi hade träffats förr och nu skulle hon alltså ge mig smakprov på effekten av CosmetiqueAnns senaste skönhetsapparat NBE 3000 som Grand Hôtels spa är ensamma om i Sverige.

Behandlingsrummet vi var i hör nog till de vackraste jag sett. WOW, vilken spasvit! Otrolig fin. Efter rengöring och peeling fick jag lägga mig på ett par plattor samt få ett par fastspända på händerna/armarna. Det hela handlar om ström och plus- och minuspooler (och radiofrekventa vågor) och plattorna på mig agerade den ena polen medan Beatrice höll den andra, en slags rund boll med slät yta, i handen.

Sedan arbetade hon sig igenom varje ansiktshalva, en i taget, med cirkulerande rörelser och ett fuktgivande serum. Det blev varmt men gjorde absolut inte ont, det var bara skönt och avkopplande hela tiden.

Beatrice beskrev behandlingen som en detox för huden där slagg och gammalt kollagen bryts ned och slussas ut via lymfkörtlarna, samtidigt som processen sätter igång att stimulera huden att producera nytt kollagen och elastin för att ge spänst och fräschör. Vi tog en massa före och efterbilder också och jag hoppas verkligen att det syns någon skillnad på dem.

Det känns oerhört bra i alla fall, fräscht och tajt, lite lyft liksom. Maxeffekten ska tydligen ha kommit efter en månad eftersom det tar 28 dagar för cellerna att förnya sig. Jag får återkomma helt enkelt med utlåtande om det fulla resultatet!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier