Grand Body Slimming – vacker hud till sommaren

Spashopen på Nordic spa & Fitness. Foto: Heidi Rovén.

Grand Body Slimming är en resultatinriktad kroppsbehandling som är särskilt framtagen för Grand Hôtel av det franska, exklusiva skönhetsvarumärket Biologique Recherche. Jag hade förmånen att få testa den vid mitt senaste besök på Grand Hôtels spaavdelning Nordic Spa & Fitness och tänkte nu berätta lite om det!

Kickstart för kroppen

För det första är denna behandling tänkt som en rejäl kickstart. Jag hade inga problem att sätta mig in i behovet eller uppkomsten av behandlingen. Bara genom att gå till mig själv inser jag att det blir alltför många timmar sittandes framför datorn varje dag och lägger man på lite skräpmat och dåligt med motion på det så sitter man där med seg cirkulation och celluliter som ett brev på posten!

För att få bukt med sådant hjälper förstås ingen quickfix, men kickstartstanken är inte alls dum. Den motiverar, sätter igång processer i kroppen och man påminner både kropp och knopp om hur en spänstigare och piggare hy känns – vilket skapar ha- och merbegär… 😉

Vanten som används har rejäla ”nabbar” som ska få igång cirkulationen. Foto: Heidi Rovén.

I Grand Body Slimming är peelingen med den kraftiga gummivanten central. Jag fick även med mig denna vante hem att arbeta vidare med. Den ökade blodcirkulationen gör huden varm varför terapeuten också använder iskuber att stryka huden med. Det kylande momentet är inte bara skönt (jo faktiskt!) utan hjälper ytterligare till att öka blodcirkulationen tack vare temperaturväxlingseffekten.

Rena medicinfatet! Och så skålen med is… Foto: Heidi Rovén.

Lymf- och bindvävsmassage hjälper kroppen att renas och släppa överskottsvätska, ni vet det där som kan göra att man känner sig svullen eller till och med dra på sig lite mer vikt än nödvändigt.

Massage på Grand Hôtel Nordic Spa & Fitness. Pressbild.

Ytterligare ett intressant inslag i Grand Body Slimming (älskar namnet för övrigt…Grand kan ju syfta både på hotellet, stor som i heltäckande samt storslagen och mästerlig!) är den avslutande magmassagen. Som ni kanske vet är jag ganska tudelad till just massage av magen eftersom jag tycker att det lätt kan bli fel men med rätt respekt, tanke och terapeut så kan det vara alldeles ypperligt. Och det var det här.

Grand Hôtel Nordic Spa & Fitness är en av tre återförsäljare i Sverige av det franska skönhetsvarumärket Biologique Recherche. Foto: Heidi Rovén.

Här är tanken att ”få igång systemet” som de säger, med andra ord få loss stagnerad slagg! Denna teknik kan man för övrigt med fördel göra på sig själv, jag praktiserar själv detta när jag känner mig uppblåst eller ”igensatt” och det fungerar faktiskt! Den avslutande skalp- och fotmassagen var pricken över i:et.

En av fem signaturbehandlingar

Grand Body Slimming är en av Grands fem signaturbehandlingar. Och en sådan kostar. I tid: 90 minuter. I pengar: 2995 kronor. Det jag gillar är (förutom att miljön är en grej i sig…nu fick jag visserligen husera i den rymliga sviten alldeles själv men jag kan försäkra er om att de andra behandlingsrummen är mycket fina också) är att man får både den avkopplande njutningen OCH ”ett högre syfte”; ökad hälsa. Att unna sig det är en investering och en vacker gåva till sig själv…

Fint ”uppdukat” i den stora behandlingssviten, bara för mig… 🙂 Foto: Heidi Rovén.

Och ps. Blir du arg på det här inlägget (för ärligt talat, hur många av oss kan lägga 3000 spänn på en behandling…inte för ofta i alla fall…) så apa efter vetja! 

Starta med magmassage i sängen redan när du vaknar, skrubba sedan kroppen i duschen med borste avsedd för detta eller en kräm, dra över med ett par iskuber från frysen då du har tid, lägg sedan på rikligt med kroppsolja eller kräm. Spring till bussen när du ska till jobbet och gå i rulltrapporna istället för att stå still!

Och, du hinner komma en bit i alla fall. Det är flera månader kvar än till beachsäsongen…(försöker jag i alla fall intala mig själv!). 🙂  

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier