Sällhet är ett vackert ord tycker jag, likaså salighet. Båda passar dessutom bra in i spasammanhang, i alla fall när allt stämmer och man får en sådan där vidunderligt skön stund att man både liksom både flyter bort och hittar tillbaka till sig själv på en och samma gång. Nu vet jag dessutom var det går att köpa sällhet i Stockholm: adressen är Södra Blasieholmshamnen 8.

Som ni säkert gissat är det Raison d’Etre Spa jag pratar om som sedan två veckor huserar inne i det Burmanska Palatset inne på Grand Hôtel. Jag har tidigare skrivit här på bloggen om att de skulle öppna, visningen jag var på när de hade öppnat och nu har jag alltså även varit där och haft min första spaupplevelse som kund.

Om vi bortser från det naturliga i att allt inte riktigt klaffar när ett spa just öppnat, sådant man vet kommer att fungera och rulla på som tåget så småningom, så var mitt intryck mycket gott. Rena himmelriket faktiskt. Eller låt oss säga så här: när jag hängt där i sex timmar var jag liksom tvungen att gå därifrån om jag inte skulle riskera att sambon skulle efterlysa mig som saknad! 🙂 Jag kände mig fortfarande inte klar och hade lugnt kunnat njuta lite till men stället ligger ju faktiskt kvar och jag kan gå dit igen (tack och lov).

När väl fotograferingen var avklarad (mitt besök skulle bilddokumenteras av en fotograf från Svenska Dagbladet till en artikel jag håller på att skriva för dem om spa i Stockholm) så kunde jag äntligen börja njuta på allvar.

Min behandling Be Rested utfördes av en terapeut som hette Monica. Den började med en varm fotinpackning med björk. Därefter placerades fötterna i en slags apparat som vaggade mig från sida till sida och, om jag förstod det rätt, skulle ge terapeuten en fingervisning om var jag hade eventuella spänningar. Sedan följde massagen.

Stilen och tekniken var oerhört lugn och mjuk, och massagen utfördes med ett helt naturligt OCH ekologiskt massagesmör. Raison d’Etre har nämligen ägnat massor av tid och energi åt att ta fram en egen serie där inget annat än det allra bästa varit gott nog, och där ledstjärnorna har varit desamma som för hela spat: nordiskt, närproducerat, naturligt och i de fall där det varit möjligt: även ekologiskt.

Riktigt så här stort var inte mitt behandlingsrum, men precis lika fint! Alla rum har dessutom dusch med steam-funktion, som används i vissa behandlingar.

Massagen var heeelt otrolig, Monica är en oerhört duktig terapeut (hon uppfyllde hela 9 av mina 10 ”spabudord”). Med stor lyhördhet, respekt och bibehållet fokus (bara det en bedrift – massagen varade ju i två timmar!) arbetade hon sig varsamt men effektivt igenom hela min kropp. Många tror att ju kraftfullare massage desto större nytta gör den men jag håller inte med. På något magiskt vis var trycket exakt rätt och även om väldigt mjukt (ibland så mjukt att jag tvekade om händerna fortfarande vidrörde min kropp!) så kände jag hur hon tog sig igenom knutar och spända muskler så att de slappnade av. Väldigt, väldigt skönt!

Imponerad var jag också över hur hon ömsom lyckades skapa känslan av att jag helt upplöstes och flöt bort, ömsom gav mig ”tillbaka mina konturer” genom stilla hudkontakt och gungningar. Just dessa gungningar, eller vaggandet, var genomgående för massagen och mycket behagligt. I kombination med den finstämda musiken, särskilt komponerad för just denna massage, gav behandlingsupplevelsen en känsla av just – sällhet!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier