Inspirerad av Karibien

Jogging på däck, Norwegian Epic. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Hej där! Jag hann inte skriva så mycket mer under mina kryssningar efter den där sockriga hotellfrukosten. Det ligger en hel del inlägg på min andra sajt dock; SeaFun, men där handlar inte alla om spa och hälsa förstås.

Hur som helst är jag nu lika peppad som proppad med ny inspiration efter alla fina upplevelser till havs och på land! För vad inte många kanske vet är att ett kryssningsfartyg har en stor buffé – inte bara av mat- utan även av härliga hälsoupplevelser.

Vi flög till Miami i slutet av januari och tog två kryssningar till Karibien därifrån; först en vecka med Norwegian Getaway (Norwegian Cruise Lines nyaste fartyg), sedan en vecka med Norwegian Epic (rederiets största fartyg). Ombord på båda finns spa, gym, personliga tränare och terapeuter av alla de slag. Och maten, ja den är suverän! Man får beväpna sig med en ståndaktig karaktär visserligen, efterrättsutbudet är dignande, och det sägs ju att man går upp tre kilo i genomsnitt en vecka till havs! Det kan låta mycket, men stoppar man i sig allt som bjuds är det fullt möjligt.

Själv har jag lärt mig den hårda vägen. Denna gång unnade jag mig på den första kryssningen och körde hälsa all-in på den andra! Och man måste inte avstå allt gott bara för att man väljer medvetet. För vad sägs om grillad jättescampi, svärdfisk, fransk bouillabaisse, olika sallader, färsk frukt av alla de slag och en mängd annat smaskigt och ”tillåtet”? Oavsett vilka preferenser, kostfilosofi eller diet man följer så finns det mesta.

Avkoppling på Mandara spas terrass ombord på Norwegian Epic. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Men det tar inte slut där. Själv testade jag en hel del av de träningspass och aktiviteter som fanns också. Vissa får man betala extra för (cirka en hundralapp som kursen står nu) men många är helt kostnadsfria. Till exempel så var jag med på både ”fab abs”, body sculpt boot camp och zumba. Dessutom var jag på spa, joggade, styrketränade och bokade in mig på en session med en personlig tränare. Det finns även klättervägg, vattenrutschkanor och Norwegian Getaway har också en hisnande ”repbana” cirka fem meter upp i luften!

Just nu är schemat fullproppat med allt som ska skrivas och levereras till olika tidningar men jag ska försöka berätta lite mer då och då om mina olika reseupplevelser. Ha det fint så länge tills vi hörs igen!

One thought on “Inspirerad av Karibien

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier