Socker – huvudingrediensen i en amerikansk frukost

elements-miami

USA är verkligen sockrets mecka. Just nu befinner jag mig på hotell i Miami (i eftermiddag checkar vi in på kryssningsfartyget Norwegian Getaway för en veckas kryssning i Karibien!) där frukosten visserligen inte var snål på något sätt, men det var svårt att hitta något utan socker!

En typisk amerikansk frukost verkar helt basera sig på socker och kolhydrater. De enda pålägg som fanns var sylt, marmelad och jordnötssmör (som ju också innehåller socker). Alla flingor var sockrade liksom yoghurten. Jag tog en sojamjölk i tron att jag gjorde ett hälsomässigt smart val men första klunken höll jag nästan på att spruta ut över bordet, så sött var det. Mycket riktigt, när jag kikade på innehållet innehöll ”mjölken” en hel del rörsocker!

Frukt fanns men det innehåller ju också socker om än fruktsocker som i sammanhanget ändå var det minst onyttiga. Men förutom vitt bröd var det bara wienerbröd och muffins som nära på kunde klassas in i kategorin cupcakes. Alla juicer såg så färgstinna ut att jag inte rörde någon.

Till slut föll valet på en spenatwrap med äggviteomelett i och en banan plus en dubbel espresso. Det var det bästa som fanns, men jag förstår att många amerikaner är överviktiga med en sådan sockerstinn start på dagen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier