Djungelhetta i Haapsalu – både ute som inne

fra-mare-thalasso-spa-2

Vi hade fantastiskt tur med vädret under vår vecka i Haapsalu. Runt 30 grader och sol så gott som varje dag! Greklandsvärme har det känts som, eller djungelhetta som jag tror det stod på löpsedlarna hemma innan vi åkte. Synd att vår svit ligger under takåsarna så att rumstemperaturen är lika hög som den i bastun i spat! Nej, skämt åsido, det vore synd att klaga. Igår kväll regnade och åskade det ett kort tag dessutom vilket gjorde luften lite lättare.

Apropå åska så har thalassopoolen (yepp, Fra Mare är ett thalassohotell vilket bland annat innebär att det är renat havsvatten i poolen) en rolig effekt som sonen tycker är jättespännande; en gång i halvtimmen hörs ett åskdunder och så börjar det ”regna” :-). Vill man undvika det finns det även en utomhuspool med terrass att sola på samt en mindre bubbelpool inomhus.

Annars njuter jag som vanligt i basturna, trots att det är jättevarmt ute också. Fra Mare har sex stycken; en saltbastu där man skrubbar sig med grovt salt (och där det är bra att börja eftersom man då blir av med gamla hudceller och kan rena sig bättre i de övriga basturna), det mildare sanariet, infrabastu, ångbastu och två torrbastur på 70 respektive 90 grader. Det spelas även skön musik i dem. Missa inte vår Spabanksfilm från ett tidigare besök som ligger ute på Youtube.

Ångbastun är en favorit, Fra Mares har en mosaikbild längst in av Den Vita Damen också, en lokal legend som firats just nu när vi var på plats 8-10 augusti. Infrabastun är jag också väldigt förtjust i – dels för att det är en riktig inre rening där man värmer upp kroppen inifrån och driver ut gifter och toxiner (sägs det i alla fall…) men också för att en session på mellan 20-30 minuter lär förbränna över 600 kalorier! Perfekt, då räknas inte den där ostbrickan och blåbärskakan med glass till som jag åt en kväll efter middagen! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier