Idag var jag trött redan när jag vaknade. Dödstrött. Ingen aning vad det beror på för fredagen var en lugn hemmakväll med middag och mys. Inte la jag mig särskilt sent heller. I alla fall, då började jag fundera på trenden med sömn som en ny lyx på alltfler spa…

En särskild lounge där man kan slumra efter behandlingen, vila och njuta av den djupa avkoppling man kommit ner i är numera snarare standard än undantag. I alla fall på ett riktigt bra spa.

Blue box room på österrikiska spahotellet Mavida har precis sådana spännande, futuristiska spabäddar jag skulle vilja vila kropp och sinne på idag…

Det jag pratar om är inte samma lounge där man blir hämtad av terapeuten före sin behandling, utan rum med sängar där huvudsyftet är att kunna njuta av och förlänga det nervarvade, meditativa tillstånd man lyckats nå efter till exempel en lugnande massage.

Ofta är lekfull belysning, design och bäddtypen en del av upplevelsen. Sängarna kan till exempel vara uppvärmda, av vattenmodell och ha hörlurar med avkopplande musik. De nyaste typerna kan till och med ha inbyggd rörelse som ska verka positivt på andning och välmående.

Beroende på storleken på spat och antalet gäster, kan dessa ibland kallade ”whisper rooms” ha en begränsning på hur länge gästen får stanna. Hur som helst känns det som att om var jag på spa idag, skulle jag sova där läääänge, länge… :-).

One thought on “Whisper rooms

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier