Välj bort både präktighet och späkning, låt 2011 bli ett alldeles lagom år

Jag har varit slapp. Levt i pralinernas och lättsamhetens värld. Med en liten bebis i hemmet har jag struntat i många måsten och borden och istället levt efter att hitta olika taktiker för att orka.

Överleva vore att ta i för den lille krabaten är underbar, men visst finns det stunder då orken tryter… Då tycker jag det är viktigt att strunta i att vara präktig, det finns mycket nog av den där präktigheten som det är. Missförstå mig inte – jag gillar eko, hemlagat och surdegsbröd – men det kan bli för mycket av det goda. Att vara lite tillåtande ibland har ingen dött av.

Men nu har det pågått länge nog. Med nytt år börjar det bli dags att ta itu med situationen. Nu styr jag upp, både för mig och Isac. Nyligen förnyade jag mitt medlemskap på SATS (de har ju den gudabenådade tjänsten med barnpassning så att man kan träna och lämna bebisen på lek under tiden) och kämpar samtidigt med att inrätta nya sömnrutiner för plutten. Så några hårda veckor väntar oss båda, men jag tror på bättre tider när vi genomlevt dem.

Även i spavärlden kan man se spår av båda dessa inriktningar; den tillåtande på de spa där vinet flödar och man ska ”unna sig” när man är där, och den präktiga där kunden förväntas redovisa regelbundenheten av portömningar, hårklippningar och masserande av stela muskler.

Ingen är perfekt. Ingen mår bra av vare sig den ena eller andra ytterligheten. Lagom är inget dumt ord, trots att vi svenskar skäms lite för det emellanåt. Själv tänker jag leva 2011 lite lagom bra sådär på alla plan. Inte förvänta mig stordåd på något område utan vara nöjd om jag grejar att träna lagom mycket, äta lagom nyttigt, sova lagom många timmar och få min lilla kille att göra detsamma.

Kanske är detta ditt år då du ska köra hårt, men om du inte orkar så gräm dig inte för det. Det kommer nya år och nya tider. Var sak har sin tid. Och att klandra sig själv leder inte till något gott.

Så, vare sig du befinner dig i ett energiläge där du klarar att ta en månad i taget eller kanske bara en dag eller en minut, gör då just det. Gör ditt bästa precis den där minuten och lägg den till nästa. Snart har du ett pärlband av fina minuter bakom dig som vävts ihop till ett vackert minne av ditt högsta jag!

2 thoughts on “Välj bort både präktighet och späkning, låt 2011 bli ett alldeles lagom år

  1. Så rätt! Men inte alltid helt enkelt när man vant sig vid andra sätt att definiera ord som karriär, lyckad, i form, pigg…:-). Sitter själv här med min ljuvliga treveckors-bebis och märker hur jag planerar för att komma i form igen och då tänker på hur det var förra året när jag sprang flera långlopp och var toktränad, hade krävande chefsjobb och gick på sköna spa-behandlingar varje månad. Detta året lär ju se helt annorlunda ut:-). Och jag gillar det! Jobbet kommer finnas kvar, maken lämnar mig inte även om bicepsen inte kommer tillbaka än på ett tag och både bebis och storebror föredrar nog att jag är lugn och glad snarare än snygg och smal… så jag satsar på yoga (med dvd hemma), SATS med barnpassning ibland och sköna promenader i lagom tempo. Och fortsätter fika, men kanske inte varje dag:-). Lagom är min nya grej!! Lycka till med lagomformen – vi kanske helt ovetandes springer på varandra på SATS Odenplan om några månader, snyggare än någonsin!!:-)

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier