MiaFrid Pure Bodylotion från Rapsodine

Jag borde egentligen skriva oftare om alla nya produkter jag testar för det sker nästan dagligen, i alla fall varje vecka. Så till er andra skönhetsproduktjunkies därute, här kommer en liten recension!

Just nu använder jag en bodylotion från svenska märket Rapsodine. Utmärkande för deras produkter är att de är baserade på rapsolja utvunnen ur ekologiskt odlad raps. Rapsolja klassas som en halvfet olja, näringsrik, skyddande och absorberas snabbt av huden.

Jag använder alltid kroppslotion och såhär års känns det viktigare än någonsin. Hoppar jag över det bara några dagar så blir hyn som fnöske och jag ser ut som en krokodil (ni vet; huden spricker upp och man ser ut som om man har små fjäll nästan…).

Pure Body lotion är namnet på den här lotionen som ingår i serien Miafrid. Totalt består den av sju helt ekologiska produkter för ansikte och kropp. Produkterna innehåller enbart ingredienser med biologiskt ursprung och är helt fria från färgämnen, parabener och SLS.

Ovanstående är förstås anledningar nog i sig att använda denna, men jag kan även tillägga att den har en fin mycket mild doft och behaglig känsla. Enda kritiken är att den är väldigt lös i konsistensen, till och med rinnig. Som tur är går den in snabbt och bra i huden så det är inget stort problem.

Särskilt intressant tycker jag det är att rapsoljan sägs kunna lindra hudbesvär lika bra som kortison. Min sambo har problem med kliande utslag som ingen läkare har kunnat vare sig bota eller ge svar på vare sig vad det beror på. Den perfekta försökskaninen alltså! Han är nu beordrad att smörja sig med denna body lotion så får vi se om det hjälper.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier