Restaurang Bergfeldt på Fra Mare

fra-mare-bergfeldt-1

Som ni kanske sett är jag mitt inne i att rapportera från vår senaste sparesa som gick till Estland och hotellet Fra Mare i Haapsalu. Nu tänkte jag säga några ord om maten på hotellet. Som jag redan beskrivit ingick en middagsbuffé varje dag i vårt spapaket.

Buffématen är ingen regelrätt spamat utan det är snarare husmanskost som serveras. En dag var det ugnsbakad lax vilket ju känns både fräscht och nyttigt, en annan dag kunde det vara kalops eller köttbullar. Det var rikligt, vällagat – och enkelt, vilket man får förstå men tanke på priset (runt 400 kronor per dag). Kanske var det inte varje dag exakt vad man själv hade valt, ändå tycker jag det är helt otroligt att man inkluderat i priset får en buffé med sallad, grönsaker, varm mat och efterrätt samt att det finns fruktbricka och kaffe efteråt!

Vissa dagar piffade vi upp våra middagsupplevelser med besök i deras à la carte Restaurang Bergfeldt som håller riktigt bra nivå – och låga priser även den! Exempel på rätter man kan beställa där är ”Seafood trio”; räkor i honung och chili, pilgrimsmussla och fiskromsmousse på blini eller Kycklingfilé med grönsaksravioli och apelsin och rosmarinsås.

En kväll beställde vi in ost och dessert, en stor osttallrik får man för cirka 55 kronor och en riktigt vällagad efterrätt (ex. Mojito Crème Brûlee) för cirka 45 kronor. Och då måste jag säga att de slår de svenska spahotellen vi ätit på denna sommar med hästlängder i kvalitet, inte bara pris…!

fra-mare-bergfeldt-2

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier