Skepparholmen får mig att längta tillbaka…

Poolen, lunchen…hade kunnat vara ett läckert hotell vid Medelhavet.

Vilken dag jag har haft! Först vädret; visst kan man tycka att det är synd att ”stänga in sig på spa” en solig sommardag, men det är då som span som Skepparholmen kommer till sin rätt; här finns en härlig soldränkt utomhuspool och gott om solstolar att koppla av på med utsikt över viken, havet och förbipasserande fartyg och segelbåtar.

Ett par gånger har jag haft den lite smått absurda lyxen av att ha ett helt spa för mig själv, och idag var det en sådan dag. Skepparholmens spa var egentligen stängt för vanliga dödliga, hihi…ja usch det var kanske hemskt skrivet men alla jobb har väl sina förmåner och detta är ett av mina :-)…för mig låstes det alltså upp och en terapeut ringdes in. Ja suck, känner sådan tacksamhet att jag tror jag sprängs :-).

Den bästa motprestation jag kunde göra var ju att njuta till fullo, eller hur? För det är ju det man ska göra när man är på spa! Så jag gav mig in för det med hull och hår. Måste säga att det inte är speciellt svårt på Skepparholmen, deras nya spa är sååå fint!

Först började jag med att ta det lugnt i omklädningsrummet; jag duschade noga och tvättade håret med det framställda schampot och balsamet från c/o Gerd – ett norrländskt naturligt och ekologiskt hudvårdsmärke som de samarbetar med. Underbara dofter spred sig och jag kom snabbt i stämning. Iklädd gosig badrock och produktfylld bastustäva i famnen begav jag mig sedan ut i spadomänerna…

Först når man deras lounge, uppiffad med nya fina möbler och växter. Här finns frukt och nötter att förse sig med samt fin utsikt genom de enorma fönstren. Via en automatisk dörr kommer man sedan in i de varma och våta badutrymmena. Enligt badritualen som fanns i bastustävan tillsammans med tre produkter från C/O Gerd, skulle jag börja med en stund i bastun.

Skepparholmens bastu är stor – gissningsvis en av landets största – och med stora glasfönster ut över den vackra naturen. Här hade jag kunnat sitta länge, länge och titta på de grönskande träden men efter en uppvärmande session var det dags för bastuskrubben med björkextrakt. När den sköljdes av var huden alldeles ren och len.

Jag har skrivit om spat förut flera gånger så bara sök på dessa inlägg om du vill veta mer om Mimers brunn, den varma inomhuspoolen Tjärnen, fotbadet, hinkduschen och den varma stenhällen. Jag tycker i alla fall att spat bara växer för varje besök och trots sin ganska ringa yta så finns det många upplevelser att njuta av.

Eftersom solen strålade gick jag i alla fall ut och badade. Utomhuspoolen är stor, varm och med ”infinitykänsla”. Kanten tycks smälta samman med havet där borta och längs kanterna finns perfekt avpassade avsatsar att sitta på. Jag låg en stund i en av solstolarna och bara njöt av att ha all denna lyx för mig själv, fantastiskt!

När det var dags för den förbeställda lunchen ville jag förstås äta den ute också. Min ”lätta lunchtallrik” fick mig att dåna och nästan börja skratta av lycka – vilket färgpalett de hade dukat upp! Det var så otroligt fräscht och tilltalande för ögat, exakt vad jag gillar och så smakade det så gott också. Den enorma tallriken rymde sallad, blomkål, tomater, gul paprika, ajvar relish samt torsk, räkor och citron, keso, jordgubbar och galna mängder avocado som jag är tokig i. Mmm, trots att det mesta var grönt och lätt kunde jag inte ens äta upp allt så rikligt var det.

Sedan hann jag precis smälta min goda lunch innan det var dags för min behandling, själva upprinnelsen till återbesöket; jag skulle ju stilla min nyfikenhet kring deras ekologiska signaturbehandling ”Vårkänslor”…

Min terapeut Tomas mötte mig i loungen och visade mig till ett litet relaxrum i spat med fin utsikt. Där fick jag ett fotbad och en kopp te som start, jättehärligt. Vi småpratade om spa och hälsa medan jag kände hur det varma fotbadet fick upp värmen i mina fötter och hur den sakta spred sig ut i kroppen. Det är jätteviktigt att inte bli kall om fötterna för cirkulation och energibalans, så ett varmt fotbad var en perfekt start.

Efter att Tomas varsamt torkat av mina fötter och jag återfått mina spatofflor, gick vi till ett behandlingsrum på övre plan. Här fick jag njuta av en helkroppsmassage som verkligen inkluderade topp till tå. Massagen var alldeles mjuk och stilla liksom musiken som spelades. Snart hade jag kommit ner i djup avslappning och kände hur kroppen flöt bort och kom åter i en skön rytm. Varma stenar i händerna, en uppvärmd vetekudde på ryggslut och mage samt varma handdukar om fötterna är några exempel på fina inslag som gav den där lilla extra välmåendekänslan – precis som en signaturbehandling ska göra.

Den vegetabiliska oljan som användes kändes också väldigt skön; doften var mild och innehållet var bland annat mandel och gurkört. I ansiktet fick jag avslutningsvis sköna strykningar och lätt akupressur med c/o Gerds Blueberry Queen, och ja, det var verkligen som en drottning jag kände mig när jag nära en och en halv timme senare trippade därifrån på lätta moln, lite rufsig i håret men med en väldigt avslappnad och skön känsla inombords!

Skepparholmen Nacka Spa är unikt. Inte bara i läge, att de erbjuder nyrenoverade ytor och vågar sig på att ta fram egna oljor och ekologiska behandlingar av denna kaliber. Också i sin fingertoppskänsla för att hitta fantastisk personal. Jag vill tacka alla inblandade för en fantastisk dag; från städ och bokning till kök och spa. Bemötande, behandling, upplevelse och – ja, allt – fick mig att känna precis det som er slogan säger: ”Vi får dig att längta tillbaka!”.

Jag hittade egentligen bara ett enda fel, och det var bristen på besökare ;-). Nu hade de ju egentligen stängt men jag hoppas de snart kommer få anledning att hålla öppet hela veckorna och inte bara på helgerna. Den här hemligheten är nämligen för bra för att inte delas, så åk dit säger jag bara. Åk, njut och dela sedan med er av känslan!

One thought on “Skepparholmen får mig att längta tillbaka…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier