Det händer både mycket och lite här på Spabankens kontor! Efterdyningarna efter vårens megatempo har lagt sig och tempot har återgått till skönt försommarlunk, men förrädiskt nog kan sådan antipress göra att man helt tappar begreppen om tid och rum :-).

Just nu låter jag ett par olika jobb småputtra framåt i maklig takt samtidigt som jag lägger all övrig tid på trädgård och – underbara tidsfördriv – bokläsning! Kan knappt minnas när jag hade tid att läsa en bok sist men nu har jag lyckats komma igång och slår upp bokpärmarna så fort jag får ett par minuter över. Samtidigt som jag njuter av det är det faktiskt research…vi får se åt vilket håll det bär av…

I trädgården ser vi till att både rensa ut och fylla på nytt. Ett lätt sätt att skapa stämning är förstås med sådana här små arrangemang. Terrasserna har också fått tillskott av blommande hortensia, stora fång av förgätmigej, maffiga palmer för att få den rätta loungekänslan med mera.

Komma igång har jag ju också gjort med min löpning, eller jogging ska vi nog kalla det, för även här är tempot makligt :-). Men allt är bättre än inget som ni vet när det gäller träning och jag märker redan hur mycket bättre jag mår av det. Jättehärligt! I helgen fick jag även en flera timmar lång specialkomponerad spellista av mannen plus en mobilhållare för armen så att jag kan köra både mina musik- och RunKeeper-appar när jag är ute och springer. Ser fram emot att testa!

Från Skepparholmens nya, stora utomhuspool har man härlig havsutsikt!

Idag väntar dock andra aktiviteter; jag ska till Skepparholmen Nackas spa för att testa deras signaturbehandling. Den är häftigt nog årstidsanknuten och utförs med specialproducerade oljor som är både vegetabiliska och ekologiska. Kan det bli bättre?

Detta med att säsongsanpassa en behandling ser man på flera håll, det börjar komma så smått – en ny trend kanske? Jag är SÅ för! Jag menar, visst har både sinne och kropp olika behov vår och sommar mot höst och vinter?

Trots att vi är långt gångna mot sommaren redan är det behandlingen Vårkänslor (1195 kr/80 min) jag ska pröva idag. Den består av fotbad och örtte samt en helkroppsmassage med en olja som innehåller mandel, avocado och jojoba. Oljan ska verka ”värmande, stimulerande och uppiggande och ge extra omtanke till kropp och själ”. Och hur mysigt låter inte det?

Dags att greppa badkläderna och komma iväg! Jag skriver ett par rader senare om hur det var, ha en underbar dag kära läsare!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier