Skepparholmen Nacka – som bäst när kylan biter

Jag älskar inslaget av de brunrostiga trädgårdsdetaljerna! Foto: Heidi Rovén.

När jag kommer till Skepparholmen Nacka Spa så är det lite som att komma hem, det är liksom mitt hemmaspa – nästan som att spaa i mitt egna badrum! 😉 Okej lätt överdrivet kanske men jag känner mig verkligen bekväm där, mycket för att jag har varit där så många gånger…

Entrén har en behagligt lugn känsla. Foto: Heidi Rovén.

Skepparholmen Nacka har de senaste åren tagit kliv efter kliv framåt. När jag anlände i fredags så möttes jag av fint anlagda planteringar utanför deras spa-entré, allt i enlighet med deras arkitektur och stil i övrigt. Hallen är som ett orangeri, varmt och stillsamt med lugn musik och plats att lämna skorna och byta till tofflor.

Stora växter ramar in och ger ”hallen” på Skapparholmen Nackas Spa en känsla av orangeri. Foto: Heidi Rovén.

Jag gillar verkligen idén med att börja spabesöket som i ”förrum”, en sluss, där man kan invänta sitt sällskap kanske eller bara sitta och varva ner från den sista vardagsstressen innan man kliver in i sparikets domäner…

Ombyte till ”arbetskostymen”

När jag kom en trappa ner blev jag genast varmt bemött av den nya spachefen. Eftersom jag inte behövde någon närmare introduktion kunde jag direkt byta om.

En dusch senare (och snabbt test av produkterna i duschen så klart, deras egna tillverkade enligt private label-principen) stod jag där i omklädningsrummet och bytte om som en robot. Jag insåg att jag inte hade spa-sinnesstämningen påslagen utan gick på auto-pilot…

Ett bra spa ska ha servicen med duschcrème, schampo och balsam i duschen anser jag. Foto: Heidi Rovén.

Just nu besöker jag så många spa, att när jag drar på baddräkten är det som att jag byter om till jobbet, som kanske någon annan tar på sig sin uniform eller arbetskläder… Lustigt det där men så är det när man är spaskribent, baddräkten är jobbklädsel!

Man lider inte direkt en solig dag här heller…jag har testat det också – funkar kanon! 😉

Varm pool i kall vind

Först liksom bara tog jag in allt, spanade runt lite, fotade. Det gäller att vara aktsam när man vill bilddokumentera på spa och självklart visa respekt mot andra som är där. Ute blåste det friskt och spachefen ojade sig, inte då tyckte jag, det är ju bara mysigt att bada ute när kylan biter och vinden river!

Utomhuspoolen på Skepparholmen håller cirka 37 grader, alltså kroppsvarmt, och det är fantastiskt att flyta runt där när luften är lite kylig. Poolen är även öppen på vintern och då ångar det vackert från ytan och poolen lyses upp av färgat ljus…

Från Skepparholmens infinitypool har man en fri och härlig känsla (och slipper titta ut genom smutsigt glas).

När min handduk, tofflor och till och med badrock ville lämna terrassen och blåste åt alla möjliga håll var det dags att gå upp och bege sig inåt. Istället satte jag mig i den stora torrbastun med utsikt över natur och hav. Bastun är verkligen lyckad; säkerligen en av stans största med flera lavar på höjden och plats för rejält många. Och med obetalbar utsikt…

Hur många bastur kan skryta med denna vy? Foto: Heidi Rovén.
Kom i grupp – hela gänget får plats.

Sensoriska upplevelser i fin miljö

Efter en stund i fotpoolen (jag ville inte störa det förälskade paret genom att vara tredje hjulet i den varma källan inomhus) och en stund i ångbastun (Tylös Panacea som jag tycker är en jättebra lösning i deras tidigare svala relaxrum) så testade jag mig igenom upplevelseduscharna.

Ibland vill man kanske inte bada…mer än fötterna.
Avskildhet och ro går att finna…
…liksom avslappning i varm ånga.

Duscharna har två valmöjligheter, ice och tropiskt, där temperatur, färger och dofterna varierar. Stort plus för att just dofterna inte var så subtila att man måste undra utan verkligen kändes (och doftade gott). Jag njöt också av hur vattnet ”strilade”, en sensorisk upplevelse i sig.

Tiden går snabbt när man har det trevligt, plötsligt var det dags för min behandling. Jag var inbokad på en 50-minuters Kerstin Florian-spirulinabehandling som jag valt ut med omsorg. Mer om den i nästa inlägg!

One thought on “Skepparholmen Nacka – som bäst när kylan biter

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier