Jag har ledigt. I alla fall gör jag mitt bästa för att ha det. Telefonen är avstängd, datorn likaså (förutom när jag skriver detta nu förstås), och jag och sambon har avtalat att inte prata jobb. Däremot får vi sova länge, spela spel, bläddra i tidningar och läsa böcker, laga god mat och njuta av långa promenader på stranden…

Vi cabbade ut ur stan i förrgår och nådde släktens strandnära sommarhus nära Bjärehalvön medan kvällssolen fortfarande värmde. Jag älskar trakterna här, naturen är så vacker, stämningen vilsam och semesterkänslan infinner sig snabbt. Men det började sisådär. Jag jobbade första dagen på semestern och fick sedan packa lika febrilt som sambon var febersjuk. När vi väl kom iväg hade jag fått ont i ryggen och allt är en viss duschkräms fel (den ni ser på bilden här bredvid). Jag fick nämligen leta i många tunga kartonger innan jag hittade den.

Den ayurvediska duschkrämen ingår i solserien Sunveda från Lakshmi och innehåller henna och valnöt som ska förlänga solbrännan. Jag tyckte semestern var ett ypperligt tillfälle att testa om den håller vad den lovar! Får återkomma om resultatet. Härlig att duscha med tycker jag i alla fall att den är.

I övrigt har jag hunnit bada i havet och uppleva lite av tennisveckan inne i Båstad som verkligen är en riktig sommarstad där vi har våra obligatoriska stopp med allt från glass till strand och shopping. Snyggaste bikinisarna hittar man på Märkesbutiken som har tvådelat både från Panos Emporio, Roxy och Salinas. Kommer väl till pass både när den softa brasseveckan avlöser den partytunga tennisveckan, och när man vill besöka det nya kallbadhuset utanför Hotel Skansen (som också har spa). Dessutom har jag tänkt göra spabesök hos mysiga Torekov Hotel och Hotel Tylösand. Båda har nyheter som måste testas :-).

Faktum är att västkusten är många gånger spatätare än landets östra sida. Jag har även läst mig till i lokalpressen att det ska finnas ett Hälsohus i Båstads företagsby som verkar spännande. Jag hoppas hinna besöka det också. Men det får bli som det blir med allt detta, först och främst har jag semester och ledigt så alla måsten är bannlysta. Schemat får följa lust och dagsform!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier