Det första jag kliver på i den friska tallskogen är kottar. Stora kottar som är lätt nedbäddade i ett mjukt barrlager som täcker den våta marken. Det gör inte ont, bara river lite lätt under fotsulorna när jag går.

Luften är klar. Det har regnat. Bland tallarna växer också flera meter höga örtväxter som doftar friskt och kryddigt. En lätt vindbris tar plötsligt med sig en skur av regndroppar från trädens kronor. Örtväxterna slår i samma stund upp sina färskaste knoppar och låter de djupt koncentrerade dofterna i dem följa med regnet på vägen ner. Dropparna träffar min nakna rygg och jag tar ett djupt andetag så att mina lungor fylls av den örtiga lukten.

Några fåglar som suttit uppe i trädkronorna seglar ner och låter sina vingar flaxa så att de genom en lätt, lätt beröring mot min hud viftar bort dropparna. Det känns skönt. Strax därpå når jag en flodbank. Längs strandkanten ligger rundslipade stenar som jag lägger mig på så att ryggen masseras. Jag njuter och blir så dåsig att jag rullar ner i vattnet. Det är förvånansvärt varmt och stora fiskar simmar nära min hud i svepande rörelser. Det känns som vänliga smekningar.

Plötsligt dyker en flotte upp som lyfter upp mig ur vattnet och låter mig glida vidare på det torra. Jag vaggas mjukt, nästan till sömns. Just då bryter solen fram ur molntäcket och en het värme träffar min hud och får mig att om möjligt slappna av ännu mer. Sedan är det dags att återvända till verkligheten. Jag har just upplevt Lakotaindianernas regndroppsmassage!

Mötte jag en tvättäkta schaman där i behandlingsrummet på Torekov Hotell? Nej, det tror jag inte. Men min terapeut Malin verkar definitivt i de högre divisionerna! Det lustiga var att jag för flera år sedan fick en superbra hawaiiansk massage på samma spa, och just av samma Malin. Att jag kände igen henne direkt var kanske mindre konstigt än att hon också kände igen mig, och till och med mindes vilken behandling hon gett. Flera år i efterhand!

Och inte har hon tappat greppet, tvärtom. Jag kan inte svara för hur upplevelsen av en regndroppsmassage på Torekov Hotells i händerna på en annan terapeut är, men min upplevelse var outstanding, top of the top, crème de la crème… Hon fick mig att känna mig trygg, avslappnad och naturlig. Hennes sätt är milt, fint och vänligt samt att hon visade stor uppmärksamhet och omtanke under behandlingen. Klart en favoritterapeut jag kommer att önska igen vid återbesök! 🙂 Faktum är att jag tror det är läge för en ny certifiering! Så, grattis Malin; härmed är du certifierad av Spabanken för att du hjälper till att upprätthålla god spakvalitet!

Om Torekov Hotells nyhet Regndroppsmassage kan jag bara säga att det måste vara en av de bästa och mest spännande behandlingarna man kan få just nu i Spasverige. Kanske inte helt lättillgänglig för alla, men det är som med konst, mat eller dryck. Alla gillar inte Marcel Duchamp, ostron eller grappa – men för finsmakarna är det upplevelser att se fram emot!

Beskrivningen i början kanske låter krystad men var exakt de bilder jag såg för mitt inre där jag låg och blundade och tacksamt tog emot. Vad som egentligen händer under behandlingen är att olika aromaterapeutiska oljor på kryddväxter (bland annat
oregano, timjan, mejram och basilika) smörjs på droppvis och går in och arbetar med kroppens spänningar.

Först bearbetas insidan av fötterna som motsvarar ryggraden, sedan själva ryggraden. Massagen är inte särskilt hård. På fötterna tas ett skruvande grepp med fingertopparna (naglarna som river gav mig associationen till en lätt stickande vandring på kottar), på ryggen är det mestadels mjukt och ibland tryckande. Dofterna är kraftfulla, fräscha och passar såväl män som kvinnor. Imponerande är också att man riktigt kan känna kraften från de eteriska oljorna, som ju brukar kallas växternas själ…

Ytterligare en lustig sak var att jag imorse, när jag tog en långpromenad på stranden, fick för mig att göra en lekfull övning för att öva upp intuitionen. Jag slöt ögonen, fortsatte att gå trots att jag blundade och bara koncentrerade mig på att ta djupa långsamma andetag och att lyssna på havet. Det var riktigt häftigt! Och kanske hade övningen effekt. För innan vi började behandlingen bad vi Malin visa hur den gick till så att sambon kunde fota mig (vi dokumenterar alltid de behandlingar jag tar till de spaartiklar jag sedan skriver för olika tidningar och magasin). När första droppen föll på ryggen så tänkte jaga bara ”blått”. Jag sa inget men när sambon och Malin diskuterade vidare om att det var den bästa oljan att visa med för att den syntes på bild, kunde jag inte hålla mig utan frågade: ”vad har den för färg?” ”Den är blå” svarade Malin.

2 thoughts on “Regnet faller allra vackrast i Torekov

  1. Det här inlägget har jag väntat länge på att göra. Att det dröjt har berott på att jag inväntat bilder som kunde illustrera det jag ska berätta. Trots att jag ännu inte har alla bilder så känner jag att jag inte kan vänta längre, så jag får komplettera me

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier