Här är en liten film om thalassoterapi inspelad på Gloria Palace Amadores Thalassoterapicenter på Gran Canaria. Egentligen ville jag intervjua spachefen men han hade gått hem. Nu får ni hålla tillgodo med mig!

Eftersom alla kanske inte har tid eller möjlighet att åka till Gran Canaria för att testa denna härliga terapi vill jag tipsa om att vi faktiskt har thalasso i Sveriges också! Varbergs Kurort är Sveriges enda thalassospa med äkta tångbad, algmasker och lerinpackningar. Hit har jag åkt flera gånger och kan verkligen rekommendera ett besök. Läs mer på bloggen genom att söka på ”varbergs kurort” i sökfönstret eller gå direkt till deras hemsida genom att klicka klicka här.

4 thoughts on “Ny film från Spabanken; om thalassoterapi!

 1. Tack för en bra och intressant beskrivning av spa och hotell. Toppen! Vi funderar på att besöka hotellet nästa ju och jag har några frågor som jag hoppas att du kan svara på. För det första, vi reser med barn på 12 och 9, hur är hotellet för dem tror du? Vidare, om man inte är så intresserad av själva spadelen, bör man tänka sig ett annat hotell då? Dvs, hur är hotellet bortsett från spadelen? Slutligen, eftersom jag är intresserad av spadelen, när bör man boka behandlingarna?
  Hoppas att du har möjlighet att svara! Tack!

  1. Hej och tack för att du läser bloggen (eller ramlade in här tack vare min hotellbeskrivning ;-)).
   Till dina frågor. Ang. barnvänligheten först. Det här är ju inte ett Bamse eller Lollo & Bernie-hotell, men dina barn är kanske ändå för gamla för det. Det finns en klätterställning ute + pingisbord och lekrum men det lär inte roa varje dag eller en hel vecka. Poolerna är jättefina men inte heller de riktigt barnanpassade egentligen (Det finns ju många hotell som har rutschkanor och grottor och jag vet inte allt). Maten är toppen och det finns ett särskilt barnbuffetbord så alla hittar något man gillar.

   Om man inte gillar spa spelar det ingen roll, då bor man ändå på ett jättebra hotell med fantastiskt läge och utsikt samt smidig närhet till strandpromenaden, också bra att det är ungefär lika långt till båda ”playorna”; Amadores och Puerto Rico (ett par hundra meter åt vardera håll).

   Vill du verkligen ha en viss behandling skulle jag försöka boka hemifrån men kan du ta den när som helst på dagen (dvs det spelar dig igen roll om det är mitt i bästa soltiden, tidigt eller strax före middagen) så kan du nog lika gärna vänta tills du är nere (men gå då första dagen och boka upp dina behandlingar så slipper du bli besviken).

   Ett annat läckert hotell jag kan tipsa om som nog är superkul för åldern på dina barn och som jag vet i alla fall är på väg att öppna spa (vet inte om de gjort det än) är Baobab Resort, se denna länk:
   http://www.lopesan.com/en/hotel-lopesan-baobab-resort_1l3.html
   De har så många pooler att ni kan byta varje dag och fullt av träfigurer i trädgården mm – allt är afrikainspirerat, nytt och imponerande! Charterarrangörerna (iaf nån) har det.

   Berätta gärna vad det blev sen – vore kul att höra! Vill du specifikt till Gran Canaria och besöka ett spahotell kan du söka på ”gran canaria” här på bloggen också så får du en mängd olika tips att läsa om!

   Lycka till!

 2. Tack snälla för snabbt svar! Det låter ju verkligen toppen och dina bilder ser så lockande ut. Det enda som gör mig lite tveksam är om barnen kan sysselsätta sig. Men det nämns att det finns en internationell barnklubb. Vi har goda erfarenheter av det (absolut inte Bamse eller Lollo! :)). Då har upplägget varit frivilligt och utgått ifrån sportaktiviteter. Såg du någon sådan?
  Tack också för det andra tipset. Har kollat på det hotellet, men de verkar inte ha all inclusive, vilket vi gärna vill ha. Ett skönt alternativ med barn… Jag återkommer gärna med tankar om det blir detta hotell, men det ligger ju en bit fram – nästa jul!
  tack igen!

  1. Det var mest småbarn jag såg som satt och ritade vid en liten (i och för sig trevlig) hörna vid barnpoolen (kom på att det ju fanns en sådan men det var en småbarnspool ca 40 cm djup).
   Gloria har dock all inlcusive så låt det inte falla på det. Kolla även in fantastiska Lopesan Villa del Conde (googla eller sök här på bloggen). Har inte bott där men besökt spat flera gånger och varit på rundvandringar. Mmmm! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier