Nu är vi hemma igen, i snö och kyla. Det känns väldigt märkligt att inte ha en dignande frukostbuffet att hasa ner till i flip-flopsen, behöva smörja in sig med solkräm eller se till att Isac har sin solhatt på sig :-).

I alla fall blev det lite glapp i rapporteringen på slutet som ni märkte. Dels för att sambon plötsligt låg däckad i hög feber på hotellrummet, dels för att jag själv däckade av trötthet sista kvällen när jag skulle natta Isac (annars brukade jag använda dygnets sista timmar till att blogga varje dag). Sen på hemresan blev jag också sjuk…gissningsvis någon matförgiftning. Huuuu, så vidrigt, och hemskt att köa till toaletten på ett flyg för att man behöver kräkas :-(. Förmodligen var det något jag åt på flygplatsen, fast det räcker ju egentligen att man tagit i något smutsigt.

Nu är jag i alla fall på benen igen efter att ha varit sängliggande hela gårdagen. Min hälsosamma detoxvecka slutade med en skräll men vågen pekar i alla fall neråt! Nä, det var ett dåligt skämt, kilon är det sista jag bryr mig om och det lär jag snart ha gått upp igen ändå. Det är den inre reningen som räknas. Men innan jag gör den slutliga utvärderingen vill jag berätta om vår sista dag på vår Gran Canaria-vecka.

Söndagen var en ganska soft dag då vi mest hängde på hotellet, vid poolen trots att det var lite mulet, men självklart tog jag några sista behandlingar som grädde på moset; min fina hälsovecka på Gloria Palace Amadores! En manikyr och en massage fick runda av vistelsen.

Här ser ni både min hand under manikyren och resultatet. Vad tycks? Jag brukar alltid ha ljusrosa lack så det kändes kul med en ny look!

Så skönt att komma hem med snygga naglar och dessutom en perfekt grej att göra sista dagen, det hade inte funkat att göra det första dagen med tanke på alla bad och behandlingar. Det var en ganska kort manikyr med få steg men resultatet var väldigt bra (snygg form och snyggt lackat, riktigt mörkt) dessutom kostade den inte mer än 19 euro. Eftersom jag brutit av en nagel bad jag terapeuten att fila ner naglarna rätt korta och köra den lite kantiga, avhuggna formen som jag tycker kan vara rätt cool, särskilt ihop med ett mörkare lack.

Massagen hade jag beställt att få i deras ”chill out-area” högst uppe på ett tak. Det kändes som om jag var på översta pooldäck på en båt med havet runtomkring så långt ögat kunde nå! För att skydda mot insyn hade de satt upp tunna skärmar så jag kände mig aldrig blottad. Utomhusmassage är alltid läckert och jag tyckte mig till och med höra vågorna långt därnere trots att jag var så högt upp…

Efter mitt zumbapass med Isac på höften hade jag också rätt ont i ryggen så massagen var behövlig. Terapeuten, en duktig holländsk ung tjej vid namn Lotte, hade fin teknik och jobbade igenom stela partier bra.

Det sista vi gjorde var att spela in en liten film där jag berättar om thalassoterapi och vår vecka här på Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel. Klistrar in den i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier