Skydda huden från kylan

Kyl och hud är ingen bra kombination. Själv får jag illröda och nariga handleder vintertid och sonen verkar ha ärvt detta av sin mamma; Isac får också eksemliknande utslag på underarmar och handleder. Kylan drar fukten ur huden och gör den torr och känslig, och kombinationen med vatten från städning (eller lek i hans fall) gör inte saken bättre.

När vi var på Gran Canaria försvann alla Isacs torrhetsutslag på ett kick! Samma med mig. Huden mådde bra och var fin. Nu smörjer vi oss igen som bara den men det är inte mycket som hjälper. Inte vanliga krämer i alla fall. Slurp säger det så är det borta. Nu är tiden för rediga pastor, salvor, oljor och riktigt inbäddande skydd! Här är några favoriter:

Hela Dej från Rosagården, en dygnet runt-salva som kan användas både på babyn, nagelbanden, händer, självsprickor och även som en nattkur i ansiktet. En riktigt SOS-produkt! Och den är dryg så låt inte den lilla burken lura ögat. Inga konserveringsämnen, ej djurtestad och många av ingredienserna är ekologiska. (Försökte hitta priset på Rosagårdens hemsida men de måste slutat göra denna salva för jag hittar den inte…).

Kvällstid lägger jag bara en enda produkt i ansiktet nu; Weledas Wild Rose Smoothing Facial Oil Capsules som bland annat innehåller ekologisk nyponfröolja, mandelolja, jojobaolja och jättenattljusolja. Har nämnt dem förut men den är bara så underbar! Oljedropparna är förpackade i små kapslar som man knipsar av ena änden på och trycker ut innehållet på väl rengjord hy. Eller, jag trycker ut det på fingrarna och smörjer in ansiktet. Det doftar himmelskt och ger en väldigt skön känsla. På morgonen är det inte säkert jag tvättar ansiktet alls, jag vill skydda huden när jag går ut och ska lämna Isac till dagis. En burk kostar 249 kr.

Samma sak med Isac, här kan jag rekommendera en annan Weleda-produkt som är perfekt så här års. Deras Calendula Wind & Weather-cream med mandelolja, bivax och ullfett. På kvällen tvättar jag ansiktet på Isac noga. Sedan baddar jag torrt och smörjer in med denna mjuka, nästan genomskinliga kräm. Kinder, nästipp och haka inte minst får ett lager. På morgonen tvättar jag absolut inte alls utan då har han skyddet som dessutom fått tränga in ordentligt under natten. Det funkar jättebra, trots att de är ute mycket på dagis och han kan få röda kinder har han inte alls tagit skada av kylan i ansiktet, huden ser jättefin ut. Priset är 69 kr/30 ml.

Lip & Skin care, också från Rosagården, är det enda läppceratet som gör någon skillnad för mina läppar nu. Ni skulle sett dem för ett par dagar sedan; helt flikiga av torr hud! De bara spretade av flagor, så himla hemskt. Jag kunde sitta och dra bort bitar hud…usch! Med detta vårdande stift vårdas huden/nagelbanden/läpparna på ett kick. Brett stift och skönt att använda. Dessutom är 95 % av innehållet ekologiskt! Pris: 130 kr.

One thought on “Skydda huden från kylan

  1. Om ni får eksem, som man får på vintern eftersom det inte är någon sol i stort sett så kan jag rekommendera att dra ner p allt socker i kosten. man kan säga att eksem äter socker.. %-10 min för underarmarn i solarium gör susen det med. Har levt med eksem sedan jag var barn och det blir värre på vintern. På sommaren försvinner dom nästan helt! Var noga med att ta hand om hans utslag för dom lämnar riktigt fula ärr=/

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier